lördag, maj 11, 2013

Annika springer 24 timmars lopp igen, denna gång VM

På helgerna är det ett herrans liv här. Det beror på att vi står på en plats alldeles intill fotbollsplanen och hejarklackarna är verkligen engagerade i spelet.
I förmiddags hade ett par fransyskor satt upp ett stånd utanför campingens reception. Det visade sig att alla burkar innehöll produkter gjorda på anka. Att uppfödning av ankor och gäss är stort i Frankrike har vi sett när vi rest genom landet. Jag köpte en burk "Rillettes pur canard", en slags ankpaté. Kostade 2,50 euro. De har en egen hemsida där man kan beställa olika produkter. Man kan se att de även varit här i början på december:   http://www.fermeduplechot.fr/

Idag springer dottern Annika ett 24 timmars lopp igen. Förra gången var i Barcelona vilket jag skrev om här: 24 timmars i Barcelona. Då sprang hon en sträcka motsvarande 5 maratonlopp utan att vila under dessa 24 timmar! Nu är hon uttagen till landslaget och nu är det världsmästerskap i Steenbergen 24hour, i Holland.
Här är loppets hemsida: http://24hour.ultraloopsteenbergen.nl/index.php/en/

Eftersom Unni och Ivan från Kil åker hemåt på måndag och Bengt och Kerstin på tisdag gick vi ut för gemensam avskedsmiddag. Vi gick till kinesrestaurangen där samtliga beställde den goda apelsinankan.
Det är så befriande skönt att kunna gå en fredag eller lördag kväll på stan utan stökiga ungdomsgäng och fylla, som det oftast är i Sverige!

Vi är nyfikna på vem den flitige läsaren i Ryssland är. Kan du inte skriva en liten kommentar här?

Inga kommentarer: