onsdag, mars 05, 2014

En del åker, andra kommer

För några dagar sedan steg plötsligt temperaturen från 16 till 24 grader på bara några minuter!
Fast på måndag blev det kraftig blåst. Men det var så varmt att vi kunde spela boule i T-shirt trots blåsten.
I Bolnuevo finns en MC-klubb och i helgen var det en stor träff med massor av motorcyklar runt om i byn.
Det varma vädret fortsätter med 23-25 på eftermiddagen och ljumma kvällar med 17-20. Det gör att nu börjar mimosan sätta fart.

Vi har varit in på återbesök till veterinären, men Yoki var inte bra så det blev antibiotika en vecka till.
Men på tisdag cyklade jag (Inga-Lis var på utflykt med några damer till IKEA i Murcia) in igen och då blev han friskförklarad. Kostnaden totalt blev löjligt låg jämfört med Sverige.
Första besöket kostade ca 40 euro inklusive mediciner, andra behövde vi bara betala antibiotikan (3 euro) och sista undersökningen passade jag på att dessutom låta veterinären klippa klorna. Och det besöket ville de inte ha något betalt alls för.
Dessutom är veterinärerna här bättre än de vi haft att göra med i Sverige. Och vi slipper att krångla med tidsbeställningar.
Göran (han med Dexter) säger att veterinärerna här i Spanien har den mest krävande utbildningen i hela EU!
På bilden ovan skylten till min favorittandläkare, en fransos som talar fyra språk. Passade på att ta bilden när jag var i puerton med Yoki.
Utsikt mot berget i Bolnuevo.
I onsdags skulle vi äta lunch hos Maria, men då var det stängt där, Vi satte oss på en annan restaurang men då kom Maria promenerande och gick fram till oss och berättade att det varit så mycket jobb med bl.a. födelsedagar att hon tagit en ledig dag.
Ett gäng svenskar åkte vidare idag, men istället kom det andra. På bilden Eva och Hasse från Finland som är här på ett kort återbesök.

Liksom Arne och Els-Marie från Kvikkjokk (bor numera i Småland). Yoki blev glad att återse dem och Flisan igen. De har varit i Marocko i vinter och lovordade det landet.
På kvällen gick vi ut på "Tornet" och åt middag tillsammans med ett antal vänner och bekanta. Där stötte vi på Maria igen med sin man. De avslutade sin lediga dag med att själva få gå ut och äta på restaurang.

Inga kommentarer: