onsdag, september 28, 2022

Norrut igen

Naturligtvis kändes det snöpligt att vända - jag hade hoppats på åtminstone Danmark. Men väderprognosen säg så illa ut att det var det bästa vi kunde göra.
I Malmö var det fortfarande sommarkänsla, men redan en bit norrut i Skåne började löven skifta i gult.
Efter ett par floppar vid smålandsgränsen (trista ställen) tog vi in på en camping i Markaryd. Den var helt ok frånsett en sak. Man snålade på belysningen så att det blev kolsvart på kvällen..

I Huskvarna har man gjort en ny ställplats alldeles vid Vätterns strand. Riktigt bra, med el vatten och toatömning. Och bra läge med fina strövområden.,

27 september. Åmmeberg längst norrut vid Vänern, där vi stannade i båthamnen. Här har vi varit flera gånger. Kallt och blåsigt.


Filipstad i Värmland blev en ny bekantskap. En jättefin liten stad!
Mitt i centrum sitter Nils Ferlin och tittar ut över ån.


Morgon vid den lilla båthamnen där vi parkerat. Enda nackdelen med den här ställplatsen var rätt mycket störande trafik på kvällen och tidigt på morgonen.

Vidare norrut med allt mer höstfärger. När solen ibland tittade fram så riktigt sprakade det av färger längs vägarna.

Näst sista stoppet blev båthamnen i Fagersta där vi varit åtskilliga gånger. Dagen efter blev det en promenad till hembygdsområdet och parken vid Kolbäcksån / Strömsholms kanal.

Och sista stoppet för natten denna gång blev Söderhamn. På morgonen började det komma mängder med fiskare som riggade upp en otrolig mängd utrustning - det skulle bli metartävling klockan 12!!
Jag visste inte att mete var en sådan prylsport!

Men vi väntade inte för att se hur det gick, utan vi åkte den sista biten hem.
Vi startade resan den 14:e september och var hemma den 1:a oktober, vi har alltså varit på väg i drygt två veckor. Och det har inte varit många dagar med bra väder, för det mesta regnigt och blåsigt. Bara ett par dagar har temperaturen nått upp till 18 grader.
Nu blir det bara kortare turer fram tills att vi ställer in bilen för vinterförvaring.

Inga kommentarer: