tisdag, oktober 06, 2020

Och så sista resan söderut för detta år. Del 2 - hemåt igen.

 

Ett besök i Simrishamn. Här har man gjort en uppryckning sedan vi var här första gången, för många år sedan, och staden har blivit mycket finare. Särskilt nere vid hamnen.
Vi tänkte äta lunch på restaurang Röken, där vi åt en otroligt god Boeuf Bourguignon ifjol - med pensionärsrabatt! Men på matsedeln idag var det sjömansgryta med köttfärs och det lät lite väl konstigt så vi käkade lunch i husbilen i stället.

Sedan vidare till Sölvesborg och fortsatte till en hamn ett par mil ut på Listerlandet. Vi betalade hamnavgiften med Swish.
På natten regnade det kopiöst och vi kunde knappt sova pga dånet på taket. På morgonsidan somnade vi till men väcktes brysk av ett kraftigt bultande på dörren. Utanför stod en ilsken karl som undrade om vi betalt. Jag förklarade att vi betalt med Swish men han krävde att få se det så jag blev tvungen att leta fram betalningen på telefonen. Han menade att han inte hade kontroll på vad som betalas på det sättet - numret gick till hans chef. Vilken otrevlig jävel, hit kommer vi inte mer!!

Vi valde bort motorvägar, som oftast, och sneddade genom sydligaste Småland och Blekinge, och kom så småningom fram till Bergkvara. Fina omgivningar, men ingen som helst sevice. Men det var i stället gratis att stå här så det var ju bara bra!

8 oktober. Västervik och ställplatsen Sågen. Humant pris och fin utskt - vi gillar att se vatten. Tyvärr trist beläget i ett industriområde nära ett värmeverk och lite långt till stan.

Efter att ha stannat till för lunch i husbilen vid Sunborns slott (där jag plockade äpplen - fallfrukt - till rinnande mintgelé - gott till lamm) var det dags för resans tredje huvudmål. Nämligen Solan och Lasse i Bromma. De är vänner från Portugal och Spanien. Coronan gör att de också blir hemma i år - för första gången på 8 år!
Det blev återigen en trevlig samvaro med god mat. Av förklarliga skäl är inte Lasse med på bilden, det var nämligen han som tog bilden. Han har varit yrkesfotograf och Solan har varit tecknare och bl.a. illustrerat barnböcker.

Sista övernattningen blev Högbo bruk. På en så'n här resa kännar man verkligen att Sverige är ett avlångt land. I Malmö var det nästan fortfarande sensommar och här är det full höst.

13 oktober. Det här oxelträdet utanför vårt sovrumsfönster hade till största delen gröna blad när vi åkte och när vi kom hem såg det ut så här.

Tyvärr har vi inte haft det bästa vädret den här resan (frånsett någon dag nere i Skåne då vi hade upp till 20 grader!), utan en hel del regn och blåst.

Och nu är det bara att se fram emot mörker, kyla och ishalka. Och dessutom denna corona med allt vad det innebär.
Men det gäller att härda ut och tro på att det kommer en vår!

1 kommentar:

Solan sa...

Gissa om vi blev glada över besöket hos oss. Äntligen! Och stort tack för godsakerna...