fredag, januari 15, 2021

Nytt år

Så var det ett nytt år - 2021! Nu hoppas vi att detta år blir bättre än det förra. Så småningom..


På nyårsdagen blev det en utflykt till Sörfjärden. Där låg det ett lager snö ända nere vid vattnet.

6 jauari. Fullt tumult i Washington. Efter att Trump eldat upp sina anhängare, tog sig högermobben in i kongressbyggnaden!!  Bilder från stormningen

Efter detta beslutades att Trump ska ställas inför riksrätt - igen. Han blir därmed den förste presidenten i USA:s historia att ställas inför riksrätt två gånger!!

Några dagar senare dråsade det ner en dryg decimeter till snö. Vägen till Hudiksvall saltade man inte förut, men sedan något år gör man det. Troligen för att slippa en del snöröjning..
Någon dag senare blev det rejält kallt (ner mot -15), med på följden att saltslasket frös. Det blev i stället glashalt på vissa ställen och en hel del olyckor inträffade!

15 januari. Den andravågen av covid-19 viruset blev mycket värre än man trodde.
När det gäller dödstalen såg det ut så här under första halvan av januari (per 100 000 invånare under en tvåveckorstid): Litauen värst drabbat med 31,83 döda. Sverige inte lika illa med en 42:a plats med 5,74.
Några andra exempel: England 18,8, USA 13,08 och Danmark med 6,24.
Källa: FHM och Johns Hopkins University.

Vi håller tummarna för att pandemin ska börja avta igen, för det dröjer ju länge innan så många blir vaccinerade att det verkligen gör en stor skillnad. Man pratar om fram till sommaren.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.