söndag, april 14, 2019

Mot mellersta Tyskland

Vilken fantastisk känsla! Bara att vrida på en kran så får man rinnande varmt och kallt vatten, och slipper krångla med vattenflaskor som vi har fått göra i sju veckor!
Vi fortsatte norrut och lämnade så småningom det tyska alpområdet Allgäu. Träden blev allteftersom grönare, men det gråkalla vädret håller i sig, bara runt tio grader på dagarna och nere på bara ett par plusgrader på morgonen.

En sak som tyskarna ligger långt före oss med är solpaneler på taken (och även på ängarna). Och de blir bara fler och fler för varje år. Men något som känns gammalmodigt är alla dessa cigarettautomater. Och att man på många (de flesta?) restauranger inte kan betala med kort. (Men i de flesta affärer går det numera, men det var inte längesedan man var tvungen att fråga innan man gick in och handlade).
Eftersom vi var i behov av en tvättmaskin tog vi in på en camping, en bit nordost om Frankfurt. Sjöar är en bristvara här i Tyskland. Så finns det en liten damm, så förlägger man gärna en camping där.
Grälla pastellfärger är vanligt i f.d. Östtyskland, men finns även på den här sidan gränsen. Som det här bageriet på andra sidan gatan, där vi handlade bröd.
Tyvärr fortsatt kyligt. På förmiddagen singlade det tom ned en del snöflingor!
Tror inte att vi upplevt så kallt väder så länge här nere i april tidigare. Det brukar ligga mellan 15-20.
Påskpynt kan man se lite överallt. Den här stiliga uppsättningen har en skolklass i Hunfeld gjort.
14 april. Fritzlar, i södra delen av korvirkesbältet, som sträcker sig norrut till Celle. Mängder med fina gamla korsvirkeshus, en del skeva och sneda. Och en och annan smal gränd.. Dessutom har man en ställplats alldeles vid ringmuren, så det är nära till stan.
Vid den gamla ringmuren står skampålarna kvar.
 I affärernas skyltfönster pågår "påskskyltningen" för fullt. Tv ett apotek och th en optiker.
I morgon har man lovat sol och varmare, det var länge sedan (i alla fall någon längre stund) !!

Inga kommentarer: