torsdag, november 15, 2012

Pumpamarmelad

I går gick  runt till alla husbilarna och gav oss varsin burk med hemmagjord pumpamarmelad. De är jättehärliga, ägarna till den här ställplatsen.
Ställplatsen har faktiskt en egen hemsida: http://www.parquedagale.com/

Det har varit rätt svalt på morgnarna ett tag, men i morse var det 18 grader klockan åtta. Tyvärr blev det regn senare på dagen och ska tydligen fortsätta i morgon också. Tack och lov skiftar vädret fort här nere, några långa gråvädersperioder har vi inte upplevt de vintrar vi varit här.

Igår cyklade vi till Apolonia, en affärskedja som specialicerat sig på turister. Det var mest engelsk mat, men även Kalles kaviar, Abbas sill och Kopparbergs cider. Men dyrt, vissa saker var t.o.m. dyrare än i Sverige. Så den lilla affären några hundra meter från ställplatsen får duga för de dagliga inköpen. Och den duger gott, den har jättebra mat. Brödet är gott, mycket bättre än det fabrikstillverkade som finns på bröddiskarna i de svenska snabbköpen.
Kött och fisk är också bra för att inte tala om grönsaker och frukt. T.ex. avocado smakar helt annorlunda här än
de lite tråkiga exemplaren som man köper hemma. Och många olika frukter finns det. Nonas blev en angenäm upplevelse trots de kaffebönsstora kärnorna.
Dessutom kommer lokala handlare med sina bilar till ställplatsen. En fiskbil, en brödbil och en fruktbil brukar komma och hälsa på.
Att tvätta kläder är såpass billigt att vi lämnar in på ett av de två tvätterierna som finns alldeles i närheten.

Här på ställplatsen är det ca 20 bilar, de flesta engelska (bl.a. en stor buss från Isle of Man). Sedan är det holländare, belgare, tyskar, fransmän, portugiser och en norrman. Ensamåkaren Leif har åkt iväg själv ett tag, men det är ändå fyra svenska bilar här för i förrgår kom en svensk bil till. Paret hade tidigare även de varit ensamåkare, men de träffades och tycke uppstod. Så nu åker de i samma bil! De är pensionärer, men nu till sommaren har de fått jobb som slussvakter vid Dalslands kanal.

Inga kommentarer: