onsdag, augusti 07, 2013

En liten tur söderut

Efter åter ett besök på Utansjöfabriken åkte vi så söderut. Den första anhalten blev Vivstavarv i Timrå.
Vi parkerade nere i båthamnen. På bilden t.v. ser man en ljusblå rörledning. I den pumpade man pappersmassa från Östrandsfabriken till det nu nedlagda Wivsta pappersbruk. På bilden till höger en gammal brandstation omgjord till kyrka.

Vädret har varit ovanligt bra den senaste tiden med temperaturer en bra bit över 20 grader men nu verkar en betydligt ostadigare period vara på gång. Nästa stopp blev Hudiksvall och nu regnade det. Även dagen efter fortsatte regnet och det blev lite trist att sitta i husbilen i det vädret så vi fortsatte en bit. Närmare bestämt till småbåtshamnen i Sandarne. Här har vi el så vi kan titta på TV och använda datorn hur mycket som helst.

På lördagen var vädret riktigt hyfsat med en del sol. Vi beslöt stanna kvar en dag till. Den enda tid vi har att passa just nu är en extra besiktning av husbilen den 14: i Sollefteå. Bilen är reggad som tung personbil och då är besiktningsperioden ett år från senaste besiktning. Mao om vi besiktigar i augusti  så har vi till augusti ut nästa år på oss och slipper att försöka få en tid i juni när vi kommer tillbaks till Sverige. (Vilket var allt annat än lätt).
Vi hade tänkt åka västerut från Söderhamn, men väderprognosen gjorde att vi beslöt att vända norrut igen istället. Men regnet och åskan höll i sig hela vägen till Hudiksvall. Jag kan inte minnas att jag varit med om åska en hel dag tidigare. Och på nyheterna hörde vi att det blivit stora översvämningar i Söderhamn.

Åter i Sundsvall där vi parkerade med utsikt mot nya brobygget över Sundsvallsfjärden. När vi kom dit var Uno där. Han och Kerstin har vi träffat flera gånger nere i Spanien. Han blir 85 i år, men till Spanien åker de även denna vinter!
En typisk sak med Sundsvall är alla dessa drakar. T.o.m. postterminalen har förärats en gul och blå med ett brev i munnen.

Inga kommentarer: