måndag, november 24, 2014

Resan genom Danmark, Tyskland och Frankrike

Efter Timmervik fortsatte vi till Malmö och åkte bron över till Danmark. De gråtrista vädret gjorde att vi beslöt att ta färjan Rödby - Puttgarden.
Ett par mil innan färjan stannade vi i Maribu, där det skulle finnas en ställplats. Men det fanns det inte! Vi provade både med koordinaterna och gatuadressen, men den fanns bara inte där. Nu var det mörkt och svårt att hitta någon lämplig nattparkering. Vi fortsatte till Rödbyhavn, där det fanns ett stort "sommarland" inte långt från färjan. Vi parkerade där, men tidigt på morgonen var det full aktivitet med traktorer och lastbilar, så nattsömnen blev inte så bra.
Färjeöverfarten tar bara 45 minuter så det passar oss bra.
I Trittau, en bit söder om Hamburg, stannade vi på en ställplats. Nu är vi definitivt tillbaks till de sprakande höstfärgerna. Synd bara att det gråa vädret förtar mycket av sprakandet.
Nästa stopp blev en ställplats i närheten av Dortmund, nämligen en marina i Bergkamen-Runthe.
Så var vi då i Moseldalen igen. Vinrankorna hade fällt sina blad och många av ställplatserna hade stängt för säsongen. Men det gick bra att parkera, fast någon service fanns inte. Gråvädret fortsätter med 9 grader.
Efter att ha fyllt ena gasolkrukan i Trier och åkt genom Luxemburg så åkte vi in i det stora landet Frankrike. När vi tyckte det räckte för idag stannade vi på en ställplats vid en kanal i Ligny en Barrois. Här var det mesta gratis, även wifi så vi kunde se lite svensk tv.
Vallmon blommar fortfarande och det mörknar inte förrän halv sex!
Mistlar är vanliga i Frankrike.
I Sully vid floden Loire tillbringade vi en natt, även nu på en gratisställplats. Ett imponerande slott fanns i närheten
Nästa nattstopp blev i den lilla byn Verteuil sur Charente. Även här fanns ett vackert slott. Vi såg väldigt mycket pinjelarvsbon genom Frankrike. Lite mer soligt har det varit och framför allt varmare - stundtals 20 grader!
På gratismotorvägen förbi Bordeaux var det en intensiv trafik av långtradare, så när vi stannade i Mimizan Plage var vi rätt så trötta i våra huvuden. Bilden ovan är ut över Biscayabukten från en av de väldiga sanddynerna alldeles intill ställplatsen.
Imorgon åker vi in i Spanien.

Inga kommentarer: