onsdag, juli 01, 2015

Annika springer Höga Kusten Ultra och konsert med Elton John i Uppsla

Den 27:e juni var en stor dag för oss. Då kördes vårt nya fiberanslutna bredband igång och nu kan vi förpassa vårt mobila helt till husbilen!

Klockan 12 på natten startade den längre sträckan (129 km) av Höga Kusten Ultra i Örnsköldsvik, där dottern Annika deltog.
De ultralopp hon deltagit i tidigare har varit banlopp, men nu ville hon prova på ett långt terränglopp. Och utan ambitioner om något storartat resultat.
Och terrängen var nog så tuff bitvis, här en bild från Slåtterdalsskrevan.Av fem damer i hennes klass bröt tre, men Annika tog sig i alla fall till målet vid Höga Kustenhotellet Och, som synes, vid gott humör och utan skador! Grattis igen Annika!!

28:e juni. Utflykt till det fina naturområdet vid havet i Strömsbruk. Den varmaste dagen hittills i år med upp mot 25 grader gjorde att vi tog med lunchen i form av korv, som grillades vid stranden.

1:a juli. På väg till Uppsala med äldsta dottern Anja stannade vi för en paus vid Dragon Gate i Älvkarleby.
I Uppsala parkerade vi vid Blåsenhus, liksom en hel del andra husbilar. Anledningen var en konsert med Elton John i Botaniska trädgården strax intill! Vädret var helt fantastiskt så det bådade gott.
En förväntansfull publik börjar samlas framför scenen.
Konserten var naturligtvis fantastisk. Men det var också mycket folk. Det blev publikrekord med 8 600 betalande och mängder av folk som lyssnade utanför!
Så det var omöjligt att komma nära för bra kort. På bilden t.v. syns sir Elton som en liten prick i mitten långt ner. Tur de hade tre storbildskärmar!
 Dagen efter vaknade vi till ännu varmare väder, så det var skönt att sitta i skuggan..
Under hemresan visade biltermometern upp till 34 grader! Så hög temperatur har vi aldrig sett förr i vår husbil.

En av våra kaktusar vi köpte i Spanien kände sig tydligen hemma i värmeböljan, för när vi kom tillbaks till lägenheten lyste dessa blommor på fönsterbrädan!

Inga kommentarer: