tisdag, maj 08, 2018

Malmö - Gräfsnäs (Sollebrunn)

2 maj. Så är vi då på svensk mark igen. I båthamnen Lagunen i Malmö sammanstrålade vi med Ulf och Lena från Härnösand. De är också ute på en vårresa med husbilen. Den här gången råkade vi inte ut för några självmordsbenägna fasaner i Danmark, men vid båthamnen såg vi flera - fast de verkade inte så trötta på livet .
Eftersom vi inte skulle träffa våra vänner i Malmö förrän den 4:e gjorde vi en utflykt tillsammans med Ulf och Lena till Ystad. Blåst, blåst, blåst!  Fast det finns ju dom som gillar blåsten också..
Lunchutflykt med Eva och Claes till Pildammsparken. Nu börjar vädret bli bättre. Varmare och - ingen blåst!!
 Eftersom Göran har köpt ett nytt hus där det är för trångt att stå med husbilen hade vi åter parkerat vid Lagunen. Vi blev kvar två dar hos Malmökompisarna.
6 maj. Stannade i Ängelholm på havsbadsparkeringen Klitterhuset. En sanddyn beklädd med rosbuskar skilde parkeringen från havet. Det är nog vackert när rosorna blommar.

På andra sidan dynen var det en jättelång sandstrand. Vädret fantastiskt!!


Falkenberg blev nästa mål. Först åkte vi till en hamn där vi stått tidigare, men där var husbilsplatserna fullbelagda. Så vi beslöt att prova en annan hamn i staden. På vägen dit upptäckte vi att söderbron var avstängd. GPS:en envisades hela tiden med att vi skulle ta den vägen, men efter lite irrande så hittade vi till slut rätt. Frånsett att industrihamnen låg tvärs över så var det helt ok här. Men varmt!!
Efter Falkenberg fortsatte vi norrut. Som vanligt undvek vi motorvägarna och körde på en liten slingrig väg över Hallandsåsen. På den södra sidan var det betydligt grönare än på den norra.
Vidare längs Hallandskusten. I Träslövsläge stannade vi för lunch nere i hamnen. Här åt jag för några år sedan den bästa stekta strömming jag ätit. Den här gången blev det den mest perfekt tillagade torsk jag ätit!! De norrländska fiskrestaurangerna har en del att lära..
8 maj anlände vi till Sollebrunn och parkerade i Gräfsnäs slottspark bland mängder med vitsippor.
Upp till 28 grader på vägen hit!
Förutom Gräfsnäs slottsruin finns här gamla hus (som det här soldattorpet), badplats och en liten restaurang (som inte öppnat för säsongen) och en liten båthamn.
 Och den vackra parken med vitsipporna och många promenadvägar att ströva runt på.
Dessutom en gammal järnvägsstation vid en museijärnväg. Den här platsen är verkligen en liten pärla!!

Inga kommentarer: