tisdag, juni 26, 2018

Midsommar och sedan norrut

Midsommar tänkte vi fira i Mellanfjärden. Vi åkte dit dagen före och och där var Jenny och Ingvar (i blå resp. vit jacka) från Sundsvall De har vi umgåtts med i Spanien och Portugal. Bl.a hälsade vi på dem några dagar i deras favoritställe (Santa Pola). Paret t.v. var också spanienresenärer. Tyvärr började det regna på kvällen och dan efter var det också regnigt och kallblåst. Att sitta och uggla i husbilen på midsommarafton kändes inget vidare och eftersom vi bara hade 1½ mil till Bergsjö åkte vi hem i stället !!
Men redan dagen efter var vädret bättre igen och vi åkte norrut. Stannade i Nyadal vid Höga Kusten-bron. Där på andra sidan hade vi ett hus i 32 år.
I Köpmanholmen sammanstrålade vi med Lennart och Dagny. Lennart är född och uppväxt här och guidade oss, bl.a. förbi den nedlagda fabriken och huset han föddes i.
Nästa anhalt blev Hörnefors, där jag föddes. Vi stannade som vanligt vid "statarlängan" (numera vandrarhem) där min mor bodde som ung flicka. Intill ligger den gamla träkyrkan som ryssarna använde som stall och på andra sidan ån stupade Duncker under kriget 1808-1809.
 Norr om Umeå, vid havet ligger Ratan.
 Här stod ett stort slag. En krigsgrav och div. värn finns kvar.
Dessutom andra minnesmärken som det här årtalet inristat av en av Linnés lärjungar. Så här högt upp var vattennivån då!! Här skildes våra vägar och vi fortsatte på egen hand.
Vi åkte runt lite här och var. Här är vi i Norrfällsviken (Storsand). Yoki blir eld och lågor över att busa runt på en sandstrand.

Inga kommentarer: