onsdag, april 10, 2019

Tyskland, sydligaste delen

5 april. Så var vi då i Tyskland igen. Det känns nästan som lite på hemmaplan fast vi är i den allra sydligaste delen. Platsen heter Bad Krozingen (ja, Solan och Lasse, nu följer vi er i spåren..) och är en kurort med bl.a. det stora badhuset Vita Classica.
 Här finns en stor park med mängder av vårblommor.
Liksom blommande buskar, som den här vackra magnolian.
Utanför badhuset finns "Walk of Fame" med handavtryck av många världsberömda artister, som uppträtt i parken.
Dagen efter började den slingriga etappen uppför bergen i Schwarzwald.
En schweizare, som stod på ställplatsen i Bad Krozingen, berättade att i Schweiz hade det varit kaos pga ett kraftigt snöoväder för några dagar sedan. Och även Schwartzwald har uppenbarligen fått sin beskärda del!


Här står vi på en ställplats vid Bodensjön med ett storkpar som närmaste granne. Storkar har vi sett många av, främst i Portugal och norra Spanien, men en zeppelinare har vi aldrig sett förut!

Så var vi då framme i Isny, en dag tidigare än vi behövde, men då har vi tid att titta närmare på stan. Vi åkte inte till Dethleffsfabrikens egen ställplats, utan en trevligare och mer centralt belägen. Den ligger vid en liten å med en gammal kvarn. Kvarnen är för länge sedan nedlagd och används nu för andra ändamål. Men vattenhjulet snurrar fortfarande! Och i den här stan får man rabatt om man har en Dethleffs husbil (det är turistbyrån som tar upp avgiften)!
 Ställplatsen ligger alldeles intill ringmuren, som omgärdar gamla stan.
Innanför murarna finns många vackra gamla byggnader. Synd bara att det gråa vädret fortsätter.
Men vi ska inte klaga. Läste att Janne och René, på väg hemåt, blivit beordrade av polis att vända pga ett kraftigt snöoväder med mängder av trafikolyckor uppe i Pyrenéerna!
Klart man ska ha en Dethleffshusvagn i lekparken!!

Så var det då det efterlängtade datumet - den 10:e april - då vårt vattenproblem skulle fixas efter att ha levt med vattenflaskor och dunkar i över en månad.
Vi var en halvtimme tidiga till Dethleffsfabrikens reparationsavdelning.
Vi gick igenom problemet med reparatören och han sa att det skulle ta 1½ timme att fixa det. Det gjorde det också.
Och då hade han lokaliserat den läckande slangen, bytt den, bytt en annan del som kunde orsaka problem i framtiden samt testat hela vattensystemet, så att det inte fanns några problem kvar. Imponerande!!
Så nu är vi på rull igen👍

2 kommentarer:

Solan sa...

Hurra och grattis! Vi har tänkt på er och att Dethleffs skulle fixa vatteneländet med bravur.
Vi såg storkar i Isny också. Sen plockade jag ramslök vid slottet.
Nu är vi i Örkelljunga, i morgon till vänner i Mullsjö...
Vi hörs i sommar ��

eva.ekstrom sa...

Va skönt att allt ordnade sig så snabbt😀vi ligger nu på Greven har haft besök av Hasses brorsson från Norge nu i 2 dagar fint väder men kyliga nätter i morgon fortsätter vi lite längre norrut.Ha det gott o rulla lugnt😘