måndag, oktober 22, 2012

Concourt


Efter ett stopp i Luxemburg för att tanka billig diesel, har vi avslutat vår första dagsetapp i Frankrike i den lilla byn Concourt i distriket Champagne. Och återigen har vi lyckats med konststycket att bland alla tusentals ställplatser i Frankrike pricka in en som vi har varitpå tidigare, nämligen på hemresan våren 2010!
När vi kom fram hade vi nytt temperatur-rekord, 25 grader!
Bilden är typisk för en by i centrala Frankrike, hus med en skitig och trasig fasad.
Dimman nästa dag förstärkte det gråa och trista intrycket när vi körde genom den ena byn eller staden efter den andra.
Vi väljer ändå att köra gratisvägar genom det stora landet Frankrike. Betalvägarna här är väldigt dyra och det är i alla fall betydligt mer omväxlande att köra småvägar än de trista motorvägarna.
Nästa stopp blev i staden Autun i Bourgogne.
Helt ok. Nästa dags etapp blev varm och solig. När vi kom fram till byn Jarnages kunde vi sitta ute i 23-gradig värme och njuta av solen, vilket inte skett många gånger hemma den här sommaren.
Vi fick idag veta att vår ”husköpare” håller på att försöka köpa ett annat hus! Vad är det för dåre vi haft att göra med... Vårt hus är nu ute till försäljning igen, suck.

Här i Frankrike passade vi på att köpa fästingmedlet Advantix som inte går att köpa i Sverige. Den stora fördelen med det medlet är att det även skyddar mot de farliga sandmyggorna, som sprider hjärtmask (det är väl därför det inte finns i Sverige, det finns inget behov av det medlet där). På vår förra hund använde vi ett fästighalsband som också fungerar på myggorna, men eftersom Yoki är så liten vågar vi inte använda det pga risken för biverkningar.
Här i Frankrike är det numera lag på att man ska ha godkända engångs alkoholprovare i bilen och de skulle gå att köpa på bensinstationerna. Men det gick inte alls. Det visade sig att de är slutsålda och respittiden är förlängd till sista mars 2013.

Inga kommentarer: