söndag, oktober 28, 2012

Trånga gator runt en marknad

När vi åkte vidare nästa dag blev det lite trassel. Först blev det stopp i en liten stad pga huvudgatan var stängd. Det var nämligen marknad och vi fick trassla oss förbi längs gator som var så trånga att vi fick hålla koll på backspeglarna så de inte skrapade i husväggarna. Nästa trassel blev på spanska sidan där också huvudgatan var avstängd i en liten stad. Där var det någon slags fiesta där, det var fullt med fok på gatorna med vinglas i händerna. Och även fullt med bilar längs gatorna. I ett gathörn var det så trångt att vi fick ta om åtskilliga gånger för att kunna svänga!
Vi åkte sedan längs Biskayabukten på slingriga branta vägar.
När vi så småningom kom till campingen där vi står nu, var backen så brant att vi inte tog oss upp på tvåans växel. Vi fick rulla bakåt och ta ny fart på ettan. Men nu är vi här, mellan San Sebastian och Bilbao.
Till middag blev det lamm. med färsk rosmarin som vi plockade här utanför...
Tyvärr verkar det kyliga och ostadiga vädret brett ut sig rejält. Vi såg på rapport på svtplay att det t.o.m. hade snöat på Korsika i Medelhavet!
Det var meningen att vi skulle stanna längre vid franska atlantkusten men vädret gjorde att så inte blev fallet.
Får se om det blir samma sak med det vackra norra Spanien. Framför allt i Galicien i det nordvästra hörnet skulle vi vilja vara i ett tag, men fortsätter vädret så här blir det nog att styra kosan ner mot Portugal tidigare än beräknat.

Inga kommentarer: