lördag, mars 15, 2014

Paella, Marias och strandparty.

Den internationella kvnnodagen firade damerna även detta år på Oasis.
Dags för paellafest igen. Till höger om oss ett par tyskar och schweizare, annars var det bara svenskar vid vårt bord. Som vanligt bjöd campingen på förrätt, obegränsat med paella och vin, efterrätt, frukt, carajillo (kaffekask med spansk brandy) och cava för att skåla med personalen.
Den sedvanliga avtackningen av personalen.

Hemma i Sverige har vintern hittills varit ovanligt mild och snöfattig, men nu verkar det vara bakslag på gång. Även här är det en period med några grader lägre temperatur och en hel del molniga dagar.
Då och då cyklar vi in till puerton och då brukar vi äta lunch där. Denna gång omväxlade vi med en marockansk restaurang, som hade jättegod mat.
I fredags var det dags för sista spelningen med Bolnuevo Boyz. Avskedsföreställningen skedde på Marias som sig bör. Trots att många svenskar har åkt vidare blev restaurangen även denna gång fullbokad. Och som vanligt var stämningen på topp!
Klockan tolv small det av en champagnekork. Det visade sig nämligen att fiolspelaren Rune fyllde år!
I lördags hade svenskarna grillparty på stranden.
 Lite spelande blev det även nu.
Vi har aldrig blivit förkylda här nere tidigare, men nu grasserar en väldigt smittsam förkylning här som de flesta drabbats av. Och även Inga-Lis och jag åkte dit denna gång med hosta, halsont och orkeslöshet.
På söndagen bjöd vi några av våra vänner på avskedslunch hemma hos oss. Det blev jättetrevligt och lunchen varade fram till kvällen!
Vi vet inte riktigt när vi åker, mycket beror på när vi känner oss tillräckligt pigga för att ta itu med packande och åkande.
På grund av ett födelsedagsfirande uppe i Europa någonstans i mitten av april har vi skippat den långa omvägen genom Portugal denna vinter. Det kanske blir att vi åker den vägen ner till hösten.

Inga kommentarer: