fredag, maj 09, 2014

Sverige igen

Så var vi då på svensk mark igen. Vi åkte över till Danmark den 22 september och var i Sverige igen den 9 maj, dvs. drygt 7½ månad utomlands. Och i Spanien har vi varit i drygt 6 månader.
Som vid varje resa blev det besök hos våra vänner Göran samt Eva och Claes i Malmö. Och som vanligt blev det fest och god mat. Ytterligare anledning till firande var Evas 60-årsdag, som var för en tid sedan.
På söndagen åkte vi vidare till Höganäs. Vädret blir allt sämre. Vi hade tänkt åka omkring lite i södra Sverige innan vi hälsar på barn och barnbarn i Timmervik (norr om Marstrand) till helgen. Pga av vädret (regn och blåst) har vi skippat att åka längs kusten utan åker upp mot Småland. Eftersom den ena spanska gasoltuben är tom passar vi på att fylla den i hos Ring-Gas i Örkelljunga.
Dagens mål blev Hillerstorp strax utanför Gnosjö. Där finns en gratis, skyltad husbilsställplats vid en liten båthamn. Regnet fortsätter att ösa ner, det går knappt en kvart mellan skurarna.
13 maj. Vi åker till ekomuséet Åsle Tå (strax utanför Falköping), där det finns en ställplats för 100 kr natten inklusive el. Åsle Tå är en mycket gammal, välbevarad gata med backstugehus.
Det var intressant att titta in i de små stugorna och läsa om deras historia.
Även Yoki tyckte det var roligt med rundvandringen.
Men finns det en parkbänk tycker han att vi ska sätta oss en stund och slappa lite, särskilt nu när solen visar sig en stund.
I byn finns en liten kyrka och vid prästgården stod den här bilen.
Vi fortsatte kuska runt i södra Sverige ett tag till. På bilden Skara domkyrka.

Inga kommentarer: