tisdag, mars 21, 2017

Danmark

Söndag den 20:e mars åkte vi Öresundsbron över till Danmark.
Där stannade vi som så många gånger förr i den lilla trevliga hamnen Mågen (Måsen) i Hundige.



Förmiddagspromenaden blev runt i Strandparken, där den här bisarra träskulpturen vilade sig mot en gångbro!



Nästa anhalt blev Korsör, strax innan Stora Bältbron. Nu blev vädret riktigt uselt igen med både regn och blåst. Dagen efter blåste det 15 - 17 sekundmeter så det kändes inte så lockande att åka över den två mil långa bron.
I stället åkte vi några mil till Karrebäcksminde. Här är det gratis att parkera på vintern. Använder man el så lägger man en liten slant i hamnkontorets brevlåda.
Dagen efter hade vinden mojnat en hel del och det blev en promenad längs stranden.
Det är i alla fall vår här med tussilago och grönt gräs!  Och vintern och ishalkan är över för denna gång..
Idag (den 22:a) åkte vi över Stora Bält och stannade i Middelfart. Vi tankade diesel för 10.43 svenska kronor litern, vilket borde vara betydligt billigare än i Sverige.
Och vårtecken ser man överallt.
Vi hade tänkt stanna ett par dar här men tyvärr fungerade hamnens wifi betydligt sämre denna gång, så vi fortsatte över Lilla Bält och sedan söderut. Tidigare hade vi ett danskt kontantkort för Internet men nu har danska Telia slutat med dessa och de pengar vi hade på detta är borta. Så nu blir det aldrig mera Telia för min del - jag har haft dåliga erfarenheter av Telia tidigare, särskilt danska Telia.
Aabenraa 23:e mars. Nu är vädret betydligt bättre med bara svag vind och strandpromenaden var riktigt skön. Vi såg flera som badade, men det fick anstå för vår del..😅..temperaturen i luften är bara 12-13 grader..

Inga kommentarer: