fredag, mars 31, 2017

Moseldalen

31:a mars. Här har vi parkerat i Erdiger-Eller, bland en skir vårgrönska alldeles vid Mosel. Om man inte har otur med vädret så är mars/april och oktober bästa tiden att vara i Tyskland, tycker jag.
Stora pråmar rullar på som vanligt.
Vårfärgerna är fantastiska här nere. Helt olik den bruna trista norrländska våren.
Här finns många vackra sneda och vinda hus med restauranger och vinförsäljning. Och inte behöver man ruinera sig för att gå ut och äta.
1:a april. Vi stannade i Traben-Trarbach. Ställplatsen var lite trist belägen vid en fotbollsplan med många nilgäss. Dessutom ganska lång promenad till stan.
Nilgåsen har vi sett en hel del av i Frankrike, men nu verkar den vara rätt vanlig i Tyskland också. Man har t.om. sett några i Sverige så det är väl bara en tidsfråga innan den börjar konkurrera med kanadagåsen hemma.
Nästa dag kunde vi inte köra "rätta" vägen söderut pga vägarbete, utan vi åkte genom stan som hade så trånga gator att den mera liknade en fransk stad. Sedan bar det iväg över ett berg med slingrande serpentinvägar.
Så småningom kom vi fram till den lilla byn Wintrich. Här har vi varit massor av gånger. Yoki kände igen sig och blev jätteglad. Han är inte så mycket för bullriga städer..
Det är inte lika varmt längre, men i alla fall behagliga 18 grader.
Årets första sädesärla.
Vinrankorna är betydligt senare och har inte en tillstymmelse till grönt än. Vinbönderna verkar ha sysselsättning med rankorna året runt.
Det är inte bara vin som odlas här, utan även olika sorters fruktträd.
Även här i Tyskland kan man köpa färdigkokta ägg (naturligtvis färgade vid påsk), något som Sverige borde ta efter.
Idag kom ett par trevliga svenskar från Eskilstuna till ställplatsen. De var på väg hem efter övervintring i Spanien (Santa Pola), så vi hade naturligtvis en del att samtala om.
Efter ett par dar så avslutades besöket i Wintrich med grillning i det fina vädret.

2 kommentarer:

Lennart Backlund sa...

Hej på er, det ser härligt ut. Inte utan att man längtar till Mosel.
Hoppas ni får en god fortsättning på er resa.
Allt gott!
Lennart & Dagny

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej på er!
Det är väl bara att starta husbilen och åka ;-)