fredag, oktober 05, 2018

Höstfärger

När vi är hemma gör vi ofta utflykter till havet med personbilen. I alla fall om vädret är bra och gärna med fika i ryggsäcken.
I början av oktober skulle vi få nya golv i lägenheten och då flydde vi ut med husbilen några dagar. Fast vi höll oss bara i närområdet, som här på Löran.

En solglimt genom dimmolnen gav en fantastisk vy från Långnäset i Bergsjö.
Jag kan inte påminna mig att det varit så sprakande höstfärger här uppe i norr, som denna höst. Oftast brukar björkarnas blad bli bruna rätt fort, men nu lyser de gula i veckor!
T.om. oxelträden utanför vårt fönster glöder som vi aldrig sett förr!
Frånsett några dar med blåst och frost på morgonen har september och oktober (hittills) varit helt underbara. Den 14:e (när den här bilden togs) slogs många värmerekord för oktober och vi hade över 20 grader!
Svampsäsongen  var rätt bra, men kort. Trattkantareller har vi hittat väldigt lite av och dessutom var de väldigt små. Det har antagligen varit för lite regn på senare tid.

När vi har något ärende in till stan (Hudiksvall) brukar vi gå en promenad runt Lillfjärden, som pga landhöjningen blivit en liten insjö mitt i stan. Här kan man få se ovanliga fåglar som den utrotningshotade fjällgåsen, som har en rastplats här. Det har vi inte lyckats med, men däremot såg vi en vit variant av grågås.


Nu har vi varit hemma ett par vintrar pga ögonoperation mm, men nu kommer vi iväg. Det enda abret var ett kylarläckage i husbilen, men det var så litet att det ska räcka med kylarcement.
Vi skulle ha åkt i tisdags, men dels stämde det inte med kompisarna i Malmö och så fick Inga-Lis en kallelse till ögonkliniken (ingen förändring). Men idag torsdag den 18:e åker vi!!

1 kommentar:

Unknown sa...

Hej på er, fina bilder, verkar bli en lång höst i år. Vi önskar er en trevlig resa till sydligare trakter.
Dagny & Lennart