lördag, oktober 27, 2018

Tyskland

 24 oktober, en jäkla dag (fortsättning). Vi kom över till Tyskland utan problem, men efter ett tag på en av motorvägarna utanför Hamburg blev det enorma bilköer. Inga-Lis (som körde) var snäll och släppte in en bil med hästsläp. När farten kom igång igen lossnade något järnföremål från hästsläpet och studsade rakt på motorhuven. Det blev en rejäl buckla! Och vi som nyss kostat på en omlackning! Sedan blev det en rejäl stau (tvärstopp på Autobahn med enorma köer) innan Bremen. Vi hade sett ut en ställplats vid ett slott och det tog två timmar längre tid än det borde ha gjort. När vi kom dit visade det sig att hela området var abonnerat för en stor marknad! Som tur är är det tätt mellan ställplatserna här i Tyskland, så vi hittade ett annat ställe inte så långt härifrån - Breuna.
Där finns bl.a. en krigskyrkogård från andra världskriget. Här finns närmare 700 gravar, den yngste som dog var bara 14 år. Vackra höstfärger börjar komma även här.
 Nu var vi trötta på Autobahn och valde bort motorvägar när vi fortsatte ner mot Moseldalen. Även om det är i slutet av oktober så är det rätt många husbilar i farten och på ställplatsen i Ediger-Eller var det inte många platser kvar. Och fortfarande blommar det mycket.
Nu är det väldigt vackert här, många av vinodlingarna lyser som rapsfält.
I Mehring (vid Mosel) sammanstrålade vi med våra vänner Eva och Hasse från Korsnäs i Finland. Vi hade tidigare kommit överens om detta för att sällskapa genom Frankrike.Det blev ett kärt återseende och de hade en ny hund - Knutte - som vi tror kommer att funka bra med vår Yoki.
Vi gick ut tillsammans på en närbelägen restaurang  och gjorde återigen misstagen att beställa schnitzel. Inte dåligt alls, men för stora och dessutom två! Puh! Men det blev en jättetrevlig samvaro!!
Vädret har sista tiden varit grått och trist så i morgon åker vi vidare.
Men vi läste att det är värre hemma med blötsnö och trafikolyckor..

Inga kommentarer: