torsdag, maj 09, 2019

Hemma i Hälsingland igen

9 maj. Tillbaka i Bergsjö igen. Det har varit en väldigt lång resa. Men frånsett bältros och otaliga fel med husbilen, har det varit en resa med massor av minnesvärda upplevelser och trevliga bekantskaper, både gamla och nya. Nu har vi en lång vår och sommar i Sverige framför oss. Och även en lång vår bakom oss. I slutet av mars började syrenerna slå ut i nordligaste Spanien (2½ månad tidigare än här) och sedan har vi haft vår genom hela Europa!
Vi gör många utflykter, endera med vår lilla personbil eller husbilen. Den första blev Långnäset, ett par km hemifrån. Tyvärr består det kyliga vädret och i skuggiga svackor ligger det snö kvar. Och att det varit rejält med snö på sina ställen märks på den kraftiga vårfloden. Bryggan vid bastun ligger långt ute i vattnet!
Vi har sluppit den långa, mörka, kalla, trista vintern, men får ändå uppleva tidig vår här hemma med tussilago, blåsippor och grönskande björkar! Vi är nog lyckligt lottade!
Nu börjar vädret bli bättre! Här är vi vid sundet mellan Kyrksjön (där Bergsjö ligger) och Storsjön. Båda sjöarna är väldigt vackra med många öar och vikar.
16 maj. En vecka sedan vi kom hem. Utflykt till Sörfjärden i kanonväder. Sandstranden här är Norrlands längsta och Yoki blir glad och full av bus inför återseendet! Den vita sanden påminner om danska stränder och det finns även små klitter här.



Vi har ett stort oxelträd utanför vårt köksfönster. Där har ett par skator haft sitt bo de år vi bott här.

Men i vinter har något hänt. Det verkar som man byggt ut till en familjebostad i form av ett höghus bestående av 4-5 bon ovanpå varandra!
Och när löven slagit ut helt om någon vecka är det helt skyddat från insyn..

I lördags var vi på något vi aldrig varit med om förut. Kosläpp! De här kossorna har stått inne i ladugården hela vintern. Undrar om de har en aning om vad som komma skall..
Som vanligt när det är evenemang i Hälsingland - stora som små - kommer det massor med förväntansfulla människor.
 Så till slut kom det glada och spralliga kossor ut på ängen i det härliga vädret!

Dave har nu lämnat Spanien med sina båda hundar och befinner sig just nu i Frankrike. Vildhunden (f.d ?) verkar trivas på resan!

2 kommentarer:

Solan sa...

Positiv rapport från "vildhunden" kändes bra.
Vi ska snart rulla mot Skåne,längesen vi var i bilen.
Det blir så efter övervintringen...
Ha det bra alla tre i Hälsingland och klappa monsterhunden extra mycket från oss!
Solan/Lasse

Håkan och Inga-Lis sa...

Ha det så bra där nere i södern! Själva börjar vi också bli sugna på att ta en liten tripp, men vädret har bara varit pest häromkring sista tiden. Kanske vi kommer iväg om någon dag.
Ha det bra själva,
Håkan o Inga-Lis