måndag, maj 06, 2019

Sista dagarna den här resan

6 maj. Det eländiga kalla och blåsiga vädret fortsätter. Vi hade tänkt åka till Åmål, men regnskurar blandat med hagel gjorde att ställplatsen var blöt och lerig. Vi fortsatte. Och efter vägen längs Vänern låg det snö här och var.
Det blev den lilla hamnen Liljedal några mil innan Karlstad i stället. Här hade man det goda omdömet att ha grovt grus på parkeringen! Och hit kan vi tänka oss att återkomma, förhoppningsvis i bättre väder. Det var ett fint litet ställe.
Dagen efter fortsatte vi genom den ena regnskuren efter den andra, till Virsbo i Västmanland. Men här hade man det dåliga omdömet att ha ett fint grus med lera på husbilsparkeringen. Det räckte med att vi klev ur och i husbilen så hade vi lera på golvet. (Yoki har ju inga skor han kan ta av..) Så vi fortsatte. Det blev ett av våra standardställen Sala Silvergruva i stället.
Det är ett fint ställe att stå på med mycket att titta på och fina promenadstråk.

Efter den sedvanliga förmiddagspromenaden (med bara ett par regnstänk) fortsatte vi norrut mot småbåtshamnen i Sandarne, utanför Söderhamn.
Efter vägen märkte vi hur björklöven blev allt mindre utslagna ju längre norrut vi kom. Här i Norrland har våren just börjat.

Det är en fantastisk resa vi gjort, inte minst alla upplevelser vi varit med om och alla trevliga människor vi träffat!

När vi åkte i oktober blev det allt ljusare på kvällarna och varmare ju längre söderut vi kom.
När vi var i Spanien och Portugal stannade det upp och vi tillbringade en vinter där, som oftast var minst lika bra som en svensk sommar - när den är som bäst! Och vi har sluppit mörker, kyla och ishalka.
När vi så började åka hemåt mötte vi våren i norra Spanien och har följt den hela tiden med allt ljusare kvällar!
Och nu har vi snart kommit hem igen och har en hel vår och sommar framför oss!

Det är bara det att det att det är en så fruktansvärt lång resa. Vi har åkt den långa vägen 12 gånger nu. Vi vet inte om vi kan uppbåda den ork och mod, som krävs, en gång till. Just nu känns det inte så.

I hamnen pågår sjösättningen för fullt, trots det usla vädret.
I morgon åker vi hem till vår lägenhet i Bergsjö, det är nog så att man längtar lite. Vi har ju ändå bott i husbilen i snart 7 månader..

Inga kommentarer: