torsdag, maj 07, 2020

Maj och bakslag för våren


Även Bergsjö har numera en ställplats för husbilar, vid Kyrksjöns småbåtshamn, med en rejäl, välkomnande skylt.
ICA-Jerry (Mats Melin från Glada Hudikteatern) har lanserat en hamburgerdressing, som är riktigt god och kan passa bra till sommarens grillningar.
Nu tyckte vi det var dags för husbilen ett tag och det blev först Stocka. Tyvärr lite kallt och blåsigt.
Dagen efter åkte vi till Gnarp för att göra Yoki vårfin och hårfin. Och det var välbehövligt eftersom allt möjligt skräp fastnade i pälsen, en del går inte att dra loss utan måste klippas bort.
Därefter hade vi tänkt oss till Norrfjärden, men där hade man stängt av all el, så det fick bli Stocka igen. Rätt många husbilar år här trots att man stängt servicehuset pga rädsla för coronasmitta. I stället har man sänkt priset rejält.

Därefter blev det en lite längre tur, till Växbo utanför Bollnäs. Här håller man på att utöka antalet ställplatser och även satt upp 6 st elstolpar med två uttag i varje.
Fast här var vi de enda gästerna.
Växbo är Hälsinglands (Sveriges?) lincentrum. Ett fint gammalt historiskt område, väl värt ett besök!

När vi åkte från Stocka passade jag på att fylla vatten. Tyvärr lade jag locket på trappsteget och glömde att sätta tillbaks det.. Jag fick tag på ett nytt i Bollnäs, men på hemvägen åkte vi förbi Stocka för se om vi kunde hitta det.
Det gjorde vi inte, men nu var det massor av husbilar här och vi träffade en del gamla bekanta (bl.a. så träffade Inga-Lis en klasskamrat från mellanstadiet!!) och vädret var ok så vi blev kvar, tredje gången samma vecka!
Här fick vi reda på att ännu en av våra husbilsvänner från Spanien/Portugal har gått bort, nämligen Kjell.
Här är en bild från Tavira (i Portugal) där jag och Kjell sitter och tillverkar paraboler för att få bättre wifi. (Fungerade alldeles utmärkt!)

I morgon hotar man med skitväder,  tom snö, så då åkte vi hem.
Ja, det blev en del snöflingor, men ingenting som syntes på backen, utan mest bara regn.
Väl hemma fick vi höra att nu har Bergsjö fått sitt första dödsfall i corona. Skrämmande.

2 kommentarer:

Solan sa...

Frissad Yoki blev jättefin.Själv kör jag med coronaklippning d v s ingen alls.
Just nu i Uppsala där min far häckar. Vi tillhör samma riskgrupp, han 92 och jag 71. Ham bor i egen lägenhet utan hemtjänst. Pigg och frisk, rattar sin Kia Eco till Willys för tidig handling!
Skönt att ni rullar mellan varven, Dethleffen är kvar i Mullsjöladan.
Sköt om er på bästa sätt. Distanskramar till er alla tre.

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej och tack för kommentaren. Jodå, vi lär rulla på lite då och då. Fantastiskt att ha sin far kvar i livet i vår ålder! Kramar tillbaks!