fredag, maj 29, 2020

Slutet av maj till Jämtland





 Sista dagarna i maj åkte vi västerut mot Ytterhogdal i Härjedalen. De stora områdena efter skogsbränderna  var fortfarande ödsliga. Faktiskt ännu ödsligare efter att man tagit ner alla svarta döda stammar, bara svarta stubbar fanns kvar. Väl framme var det bara vi och en österrikisk(!) husbil.
Efter Ytterhogdal fortsatte vi vidare västerut längs Storsjöns södra strand. På Oviksfjällen ligger en hel del snö kvar.
Vid Storsjöns västra del ligger Trångsviken, en liten by som faktiskt har hela tre ställplatser för husbilar! Järnvägen till Åre/Storlien ligger alldeles bredvid den ena, men det är inte mycket trafik på den så man blir inte störd. Man förväntar sig en kraftig snösmältning (det har varit mycket snö i fjällen i år).

När vi vände mot Östersund fick vi problem med gasreglaget. Det har hänt ett par gånger tidigare att motorn inte svarar när man trycker på gasen, men nu börjar det bli alltför ofta, så vi körde hem och ställde in bilen på vår verkstad i Bergsjö

 Så det blev utflykter med personbilen i stället. Som här till Hudiksvall, där särskilt området runt Lillfjärden blir alltmer tilltalande. Här satt ett par damer och åt medhavd lunch. De berättade att de var från Sundsvall respektive Gävle och träffas på detta sätt nu under coronan!

1 kommentar:

Solan sa...

Hoppas Dethleff är pedalfrisk nu. Ni är väldigt rörliga jämfört med oss...