torsdag, juni 09, 2022

Studentfirande

4 juni. Idag började vi resan ner till västkusten och äldsta barnbarnet Emils studentfirande. Första delmålet blev Lingbo där vi bokat biljetter till en konsert med Engmans Kapell - ett av våra favoritband.
Men parkeringen var på gräs och ett kraftigt regn någon dag innan gjorde att vi körde fast direkt vi försökte parkera!! Som tur var kom det en traktor, som hjälpte oss därifrån!! 
Närmaste parkeringsmöjlighet på asfalt var vid kyrkan. Det var någon kilometer därifrån och detta samt att man skulle ha med egna stolar gjorde att vi beslöt att skippa det hela..

Vi fortsatte till Ockelbo och ställplatsen "Raggsocka" i stället.

Promenad dagen efter i området med Wij trädgårdar och järnbruksmiljö. Lite tidigt på säsongen så trädgårdarna var inte mycket att se.

Efter en mellanlandning i Ludvika stannade vi till vid Hults sommarhem, vackert beläget vid Vänerns östra sida, en bit söder om Kristinehamn.

Resan gick vidare söderut tills vi stannade på Varaslätten, närmare bestämt på en ställplats i Longs by mellan en kyrka och gula rapsfält. Mycket historia finns om den här gamla platsen, bl.a. ska den här lilla byn ha varit ett betydande centrum under senare medeltiden, och Birger Jarl ska ha slutat sina dagar här.

9 juni. Vi var på plats dagen innan och redan på morgonen när vi vaknade var studentutsmyckningen i gång. Emil själ hade åkt in till Göteborg för champagnefrukost.


Mitt på dagen var det dags för utspringet. På bilden är, förutom Emil, dottern Annika och maken Ulf.

Vi själva stannade kvar i Timmervik, det kändes för jobbigt med all röra inne i Göteborg.







Senare blev det studentfest hemma i Timmervik med fyrtiotalet deltagare.
Vi hade tur med vädret. Ingen blåst (det har det varit mest varje dag). Lite regn kom det, men först sent på kvällen när festen var slut.


Emil och flickvännen Signe. Och även Yoki fick vara med på bild. De har båda tagit studenten, fast inte samma dag. De har tänkt jobba under sommaren och sedan ta ett sabbatsår och resa runt i världen så länge pengarna räcker!!

Efter avslutat firande styrde vi kosan norrut igen. I Hjo har man gjort en ställplats vid det gamla lokstallet. Riktigt bra och trevlig och centralt belägen.

Hjo är en fin liten stad som räknas som en av Sveriges tre trästäder. De andra två är Eksjö och Nora.

11 juni. Åmmeberg.  En fin liten plats vid Vättern, utanför Askersund.  När man åker ner till hamnen, där ställplatsen är, passerar man ett mindre industriområde så man får lite betänkligheter. Men själva hamnen är helt ok. Tyvärr blåste det mer än vanligt..

Vidare norrut till båthamnen i Fagersta, en av våra (många) favoriter. Utsikten är mot där Strömsholms kanal rinner ut i Stora Aspen.
Här blev det besök (som vanligt) i den fina hembygdsgården där man kan inhandla fynd av olika slag. Fast idag blev det bara en flaska äppelmust..

En sista mellanlandning blev det i båthamnen i Norrsundet innan vi var hemma igen.

3 kommentarer:

Solan sa...

Åh så roligt att läsa om era turer igen! Ni är suveräna på att hitta bra ställplatser.
Vi har bara hunnit med en skånerunda sen vi kom hem från övervintringen. Man skrattar inte högt vid dieselpumpen...
Kram till alla tre, och en extra klapp til 4-fotingen!

Håkan och Inga-Lis sa...

Nja. det vet jag inte. Ibland har vi tur och ibland blir det en flopp..
Ja, det blir nog inte så många långturer framöver. Undrar hur länge det dröjer innan man kan kosta på sig ett litet småleende vid pumpen i alla fall..
Kramar från oss, både två- och fyrfotiga!!

Solan sa...

Vi blir hemma i vinter. Fast det har inget med drivmedel att göra.
Min pigge papp har blivit lite skakig i benen. Trots att han bara är 94 bast! Så jag är frivillig hemtjänst och det känns inte bra att dra iväg på fem månader. Vi har kul farsan och jag. Han är solklar i knoppen, men lite svag i kroppen.
Lasse tycker att det är ok, att vi tar ett sabbatsår.
Vi har bokat en månad (januari) på AreaMalaga Beach men den får vi ha tillgodo. Så jag har ställt fram både skidor och broddar!
Vi hörs, är ingen av er på Facebook eller Messenger? Lasse är på Insta och fb. Tjohoo i norr!