fredag, juni 24, 2022

Midsommar och värmebölja

 

Den vackra makaonfjärilen är bland Sveriges största. Trots det är det inte ofta man får syn den. Men den här poserade villigt framför mobilen under en skogspromenad!

Dan före midsommarafton åkte vi till Norrbo. Det brukar vara mycket spelmän här, både spelmansstämma och spelkvällar. Men den här gången var vi ensamma. Och nu börjar det bli riktigt varmt så vi började bli lite oroliga för morgondagen.


24 juni. Redan tidigt på midsommaraftonen började det bli smått olidligt. Vi konstaterade att det kommer inte att bli roligt. Så långt innan festligheterna beslöt vi att packa ihop och söka oss ut till havet.

Vi åkte till Hårte och det visade sig vara ett bra beslut!! Här var det en svalkande vind från havet och behagliga 22 grader.
Vi hade tänkt ställa oss längst ut på udden, men blev misstänksamma när vi såg en hög med björkris. Jag gick och frågade en person i närheten. Jodå det skulle bli midsommarfirande där.
Det kunde ha blivit dans runt husbilen!!

I stället parkerade vi på det vanliga stället längre in i viken. När det var dags för firandet var klockan sex och kolliderade med middag och dessutom lockade inte groddans m.m. så mycket så vi stannade vid husbilen och njöt av det härliga (inte för varma) vädret!!

Vi blev kvar även nästa dag och då dök en bekant husbil upp- Det var våra husbilskompisar Gun och Gunnar. Naturligtvis blev det en trevlig samvaro!

26 juni. Nu var det dags att åka hem några dar. Inga-Lis skulle till frissan och Yoki skulle till Djurkollo för lite tandvård.
Vi hann inte långt från havet innan termometern visade på över 30 grader!

Väl hemma blev det som vanligt en del utflykter, men inte med personbilen - den saknar nämligen AC.

Inga kommentarer: