torsdag, september 01, 2022

Lyskväll och leverans av takbox

 
Sista lördan i augusti - lyskväll eller stugsista för de som har sådana. Vi gjorde upp med Gun och Gunnar att ses vid Norrfjärden. Och det redan på fredag, då det blev surströmming!! Vi hade en burk Oskars från i fjol och de hade lyckets få tag på filéer. Surströmming är numera en bristvara så det kändes extra högtidligt!!


Vi hade varit på lyskväll här en gång tidigare för några år sedan och då var det massor av marschaller och ett tält med ett gäng folkmusikanter med ett härligt ös.
Nu var det betydligt tamare med mindre marschaller och en orkester som inte alls var bra. Tyvärr. Men visst var det lite stämningsfullt i alla fall..

29 augusti. Vi har sålt vår takbox eftersom vi knappast kommer att åka på någon fler övervintringresa och den bara ligger nere i källaren och tar plats.
De som köpte boxen bor i närheten av Norrtälje och det passade bra med vår tanke att ta en tur neråt roslagen och sedan mot Dalarna.
Första dagsetappen gick till hamnen i Norrsundet där räven fortfarande håller vakt mot kanadagässen. Men han börjar se lite luggsliten ut..

Dagen efter fortsatte vi  neråt roslagen och tanken var att stanna i Östhammar. Men nu regnade det så vi beslöt forsätta till Norrtälje. Här har kommunen fixat en ställplats med gratis el vid en sportanläggning. Här regnade det inte när vi kom fram, men det gjorde det dagen efter. Och det med besked, rena skyfallen emellanåt!
Vi åkte med takboxen till köparna som visade sig vara ett par som skulle åka med sin husbil på sin första övervintringsresa till Portugal.

Vi hade kontakt med Lennart och Dagny som också var på väg söderut, fast på en liten längre tur.
Vi beslöt att sammanstråla i Enköping. Sen de chockhöjde priset där har vi inte varit där. Men nu har man sänkt priset till en mer rimlig nivå och dessutom snyggat till platsen vid ån!
Som alltid trevligt att umgås med våra vänner, och dessutom var vädret bättre igen!

Dagen efter fortsatte de söderut och vi västerut. Närmare bestämt till Köping, en plats vi bara passerat tidigare. Här har man gjort en fin ställplats vid hamnen i Köpingsån. Ingen service, men det kostar ju inget heller!

Det är en kort och väldigt vacker promenad längs ån in till centrum. (Fast vattnet var väldigt brunt pga regnandet sista tiden. )Lunch åt vi på hamnkrogen intill ställplatsen.. Och det var en jättegod grillbuffé till ett humant pris!
Så Köping blev väldigt positiv upplevelse - hit kommer vi fler gånger!

3 september. Ludvika. Nu börjar vi få vädrets makter emot oss igen och det ser inte lovande ut framöver heller så vi beslöt att skippa Siljan den här gången.

Vi vände norrut i stället och mellanlandade vid Raggsocka i Ockelbo innan vi åkte sista etappen hem. En helt ok ställplats.



Vi har undrat ibland hur det är med Uno och Kerstin från Sundsvall, vilka vi lärt känna under våra övervintringar i Spanien och Portugal.
Svaret hittade Inga-Lis när hon sökte på nätet.Vi beklagar verkligen hans bortgång.

Inga kommentarer: