fredag, juli 05, 2013

"Höga kusten" och Skulefestivalen

Efter Sollefteå åkte vi till Köpmanholmen där vi parkerade med utsikt mot Balesudden och ulvöbåtarna.
Sedan var det  dags för Docksta och Skulefestivalen.

Jag läste i Tidningen Ångermanland att förra året blev fransmän valda till världens mest otrevliga mot besökare, i en undersökning av Skyscanner och man har gjort en folder för att lära fransmännen bli trevligare mot besökare. Men Sverige har nog ett och annat att lära också, åtminstone den del som man kallar för "Höga Kusten".
Ett stort antal såna här skyltar "välkomnar" gästande husbilar och husvagnar till turistcentret vid Skuleberget, ett av de tristare bemötanden vi upplevt på våra resor.

Fredagens höjdpunkt på musikfestivalen var det duktiga och roliga showbandet Peter Carlsson & Blå grodorna. Darin avslutade kvällen, men det var inte i vår smak, så vi promenerade tillbaks till campingen.
Bredvid Inga-Lis sitter våra vänner Dagny och Lennart, som även de är här med sin husbil. På bilden ovan till höger ser man scenen med Skuleberget som bakgrund.
 Till vänster den tidigare programledaren Lars T. Johansson i  samspråk med den nuvarande Jacke Sjödin, som underhåller med fantastiska, underfundiga visor mellan artistbytena. Det var en enormt stor publik båda kvällarna och på lördagen blev det publikrekord enligt Tidningen Ångermanland. Kanske är det så att man börjat återvända till musikfestivaler från allehanda gatu- och stadsfester?
I publiken fanns bl.a. den väldigt duktiga folksångerskan Ulrika Bodén.
Av lördagens artistuppbåd fanns bl.a. den jättebra sångaren "hemmasonen" Klas Norberg, men den verkliga höjdpunkten var Sveriges bästa sångerska - Helen Sjöholm! Och inte blev det sämre med Jojje Wadenius på gitarr. Kvällen avslutades med Miss Li. Inspelade ljud (inte i vår smak) och en ljudvolym så att stackars Yoki visade starka tecken på frustration gjorde att vi även denna kväll återvände hem lite innan det var slut.
Men som vanligt har det varit en väldigt trevlig festival, där man tar med vin och mat (om man inte föredrar att köpa maten på området). Bra stämning utan berusade, stökiga människor. Kort sagt en av sommarens höjdpunkter. Och vi slapp regn, frånsett en skur på fredagen.

Inga kommentarer: