fredag, juli 19, 2013

Torsång

Efter diverse turer på hemmaplan, bl.a. till den nedlagda Utansjöfabriken där vi har våra saker och möbler magasinerade, beslöt vi att ta en liten tur söderut igen.
Första anhalten blev Barsviken, strax söder om Härnösand. Sista biten är grusväg men väderleksrapporten lovade att det inte skulle bli något regn, med lerstänk som följd på vår nytvättade bil. Men det blev det...
Efter det åkte vi till Högbo Bruk, någon mil norr om Sandviken. Där finns det mycket att titta på, både gamla byggnader, en gammal kvarn omgjord till restaurang och en smedja samt djurhagar m.m. och är ett populärt utflyktsmål, inte minst bland barnfamiljer från Gävle/Sandvikenområdet.
Vi fortsatte västerut mot Dalarna och är nu i Torsång vid Dalälven, lite nedströms Borlänge. Här finns det fortfarande ångbåtar.
Liksom en av Dalarnas äldsta kyrkor.
Ett av Dalarnas äldsta kaféer finns också här.
Tyvärr är vädret inte så kul. Sedan vi kommit till Sverige har det mest varit höstrusk med mycket kallblåst och regn. Tur att vi har en bättre sommar att se fram emot. Det spanska/portugisiska vintern är betydligt bättre än den "normala" svenska sommaren. Fast i södra Sverige har det tydligen varit riktigt bra väder ett tag.
Och du läsare i Ryssland, kan du inte skicka ett mail till hakan.sjostrom@gmail.com och berätta vem du är?

Inga kommentarer: