söndag, september 22, 2013

På väg på den fjärde övervintringsresan

Så åkte vi då över Öresundsbron igen, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Vi kom iväg ganska sent på dagen från Malmö, bl.a. eftersom vi handlade en del smått och gott som kan vara svårt att få tag på utomlands. Messmör, svensk ansjovis, Johnnys senap, vitt tunnbröd och kaviar och olika sillar är några exempel.
Detta gjorde att vi stannade bara någon mil efter bron i den trevliga hamnen i Hundige. där vi varit ett par gånger tidigare.
Längs de danska stränderna finns oftast fina promenad- och cykelvägar.Här omgivna av nyponrosor och havtorn.
Efter en övernattning i den lilla fiskehamnen i Gershøj vid Roskildefjorden, åkte vi till hamnen i Reersø där det finns tvättmaskin och torktumlare, det var nämligen dags att tvätta kläder igen. Här har vi varit en gång tidigare, på väg hemåt 2011.
Vi köpte färsk rödspätta av en fiskare i hamnen, den var verkligen god!
Men här pajade den andra av våra elpatroner (den första la av i Portugal ifjol)!!! Så nu har vi ingen elvärme i bilen utan får köra gasol.
En orsak till att vi tog det extra lugnt med tre övernattningar på Sjælland var den kraftiga blåsten som gjorde att vi inte hade någon brådska att åka över Stora Bält-bron.
För övrigt har vädret varit hyfsat (en del moln) och ca 20 grader frampå dan.
Men dagen efter (onsdag) hann hösten ifatt oss, temperaturen sjönk till ca 15 grader.
Vi åkte över Stora Bält-bron och tvärs över Fyn och Lilla Bält-bron över till Jylland – det europeiska fastlandet. Den sista anhalten i Danmark den här gången blev småbåtshamnen i Kolding.

1 kommentar:

Ingerhl.wordpress.com sa...

Oj! Tredje gången gillt, som jag försöker lägga in en kommentar.
Nu är nog ni också i Tyskland. Undrar om ni kom till Heide. Vi åkte Trelleborg - Travemunde för första gången med husbil och upptäckte, att det hade blivit en lång omväg för oss till Heide.
Hoppas vi ses senare! Kram!