måndag, april 07, 2014

Avresan närmar sig

Inte nog med tre veckors förkylning och en skenande puls + högt blodtryck, jag blev även så frunktansvärt dålig i magen av antibiotikan att jag fick sluta med den efter några dagar.
Konditionen är nere på bottennivå så nu är det många, korta promenader som gäller för att få tillbaks orken.
Och, som sagt var, vi blir kvar här till jag är såpass att jag vågar köra bilen.
Nu börjar den vackra kattklon blomma
Vi bjöd Åke, Ann-Marie, Monica och Stig på restaurangen Torre de Piedra som tack för all hjälp när jag var sjuk. Underbart att ha såna vänner!
I lördags var det massor av poliser i och runt Bolnuevo. Det visade sig att det var ett cykellopp för barn och ingen trafik fick förekomma i eller utanför byn. När det är cykeltävling då stannar Spanien! Vi råkade ut för en cykeltävling i norra Spanien för några år sedan och då fick vi stå och vänta i timmar i hettan innan cyklisterna äntligen kom.
Ännu ett vårtecken - ansning av palmerna!
Besök av Arne, Els-Marie och Flisan från Kvikkjokk (bor numera i Småland).
Ytterligare ett vårtecken - swimmingpolen öppnas. Vilket vi firade med en öl i poolbaren.
Vädret har varit omväxlande sista tiden, med sol och värme, blåst och även regn. Det har visserligen kommit några stänk vid ett par tillfällen tidigare, men det här var första gången sedan december det regnat såpass att det blev lite fuktigt på marken. Tyvärr innehöll regnet sandstoft från Sahara, så bilarna blev rejält smutsiga.
Under natten mot lördag var den lägsta temperaturen 18 grader! Och i solen börjar det bli riktigt hett på dagen.
Landskapsbild med kattklo och kaktus.
Födelsedagsfest för Gunilla.
Imorgon den 8 april åker vi vidare. Exakt samma dag som vi åkte härifrån i fjol. Vi åker tilsammans med Ann-Marie och Åke från Uddevalla. Eftersom jag känt mig lite risig under ett långt tag känns det tryggt att ha det sällskapet.
Det är med blandade känslor vi lämnar Bolnuevo för denna gång. Det har varit en fantastisk, rolig tid med många underbara människor, men samtidigt känner vi att det är dags att röra på sig. (Egentligen hade vi tänkt åka långt tidigare, men av olika orsaker blev avresan uppskjuten gång efter gång). Dessutom börjar det bli lite väl varmt för min smak, nu börjar temperaturen vara uppe i närmare 25 grader på dan och en sol som en blåslampa.
Morgondagens etappmål bestämdes till en ställplats utanför Valencia, en sträcka på drygt 30 mil.

1 kommentar:

eva.ekstrom sa...

Skönt att få ett livstecken från er ock att ni har börjat våga röra på er.
Vi har legat en vecka nu på Bon Repos fortsätter i morgon in i Frankrike.Ta det lugnt o kör försiktigt.Det är nog lite svalare här norrut men haft det soligt o varmt nu efter det röda regnet.Kram på er vi hörs.