torsdag, januari 08, 2015

Gunnars 70-årsfirande

På morgonpromenaden på nyårsdagen såg vi den här mannen med ballonger och en stor vinflaska eldande i en grill på stranden. Senare hörde vi att det var fullt med folk på stranden. Tydligen någon nyårstradition som tyskarna eller fransmännen har.
Dill är ovanligt här, men antagligen efter önskemål från nordborna, har den lokala handelsträdgården dill i kruka till försäljning. Men den är väldigt smaklös. Vi har hört de som tagit med dillfrön hemifrån och sått i en kruka, men den har svårt för att växa. Det verkar som klimatet här inte passar för dill. Köpte även ett par stora kaktusar som är jättebilliga här.
Cykeltur till hotellet öster om Bolnuevo för tapaslunch. På stranden står som vanligt tålmodiga fiskare.

På helgerna går vi ofta ut på någon restaurang eller, som här, ett glas rödvin och jättegod serranoskinka och ost på Marias bodega.Eftersom Sven-Åke kommit är det så dags igen för Bolnuevo Boyz spelträningar och kommande spelningar.
Gun och Gunnar, gamla bekanta från då vi bodde i Ångermanland, har kommit hit efter att ha varit hemma en sväng över jul och nyår. Det här är deras första övervintringsresa. Och i torsdags var det dags för Gunnars födelsedagsfirande. Han fyllde nämligen 70 år!
Lite kaffe och presenter vid husbilen och kinarestaurangen på kvällen. Där ställde sig ett gäng svenskar vid bordet intill upp och sjöng och hurrade för honom. Kul!

Inga kommentarer: