söndag, januari 25, 2015

Nya gamla bekanta anländer

Ibland gör vi cykelutflykter ner till puerton (Puerto de Mazarrón) och den fina hamnen.
Och ibland blir det promenader längs grusvägen som går efter stranden väster om Bolnuevo. Där skiftar berget i blå, gula och röda nyanser.
Särskilt på helgerna är det ofta kafferep hemma hos någon. Här hemma hos oss med grannarna till vänster om vår husbil Gunilla och Ture från Piteå, och grannarna till höger Åke och Anne-Marie från Uddevalla.
Yoki är lite försiktig med stora hundar men ibland träffar han någon jämnstor på stranden, som är kul att leka med.
Nu har fiolspelaren i Bolnuevo Boyz (Rune) och hans fru Elvy kommit hit liksom Margareta. Hon blev vi bekant med på vår första övervintringsresa. Hennes man Anders dog för ett par år sedan, men det hindrar inte Margareta från att åka hit ner. Sammankomsten firades med ett besök på kinarestaurangen.
Här är Margareta tillsammans med sin tax Loke och vår hund Yoki. De är jämngamla och har känt varann sedan de var valpar.

Nu är vi inne i den svalaste perioden som brukar vara från mitten av januari till mitten av februari.
Och det känns! Bara ca 14 grader på dagen och en hel del kallblåst. I lä känns solen riktigt het, men kommer det ett moln känns det kallt på en gång. Det har även kommit regn vid ett tillfälle.

Tyvärr så grasserar förkylningar på campingen just nu. Inga-Lis har haft en liten släng, själv har jag klarat mig (hittills..) men Sven-Åke (vår kapellmästare) åkte dit rejält, så spelningen på Blueshouse blev inställd.

1 kommentar:

Kerstin sa...

Hej! Nu är din blogg med på hemsidan Svenskar på Costa Calida http://ksida.com/costacalida/