lördag, februari 07, 2015

Paellafest och strandparty

Under fredagen tilltog blåsten allt mer. Vågorna var riktigt stora och det blåste sandrök längs stranden och på de stackare som hade sina bilar och husvagnar längs ner på campingen. Men temperaturen steg och natten mot söndagen blev den varmaste hittills i år med 19 grader!
Hemma fortsätter det minst sagt omväxlande vädret med ömsom sträng kyla, slask och snöoväder.
Tyvärr har vädret varit sämre här också. Frånsett vissa dagar med upp mot 20 så har det varit kallt och tidvis kraftig blåst.
Som en tröst i bedrövelsen var det så dags för paellafest igen. Under fyra dagar bjuder campingen på förrätt, paella, efterrätt, frukt, carajillo (spansk kaffekask med brandy), champagne och obegränsat med vin.
Den fantastiska personalen fixade allt inklusive serveringen.
Vi  fick plats på torsdagen liksom de flesta från Bolnuevo Boyz. Det blev naturligtvis lite sjungande och spelande..
Flera gjorde inlägg på Facebook, bl.a. Monika,
På den stora planen vid stenformationerna hade, efter vad vi hört, en del husbilsfolk misskött sig. Efter det kom det upp skyltar med parkeringsförbud för husbilar. Trots det står många husbilar här och polisen bryr sig inte. Anledningen till alla dessa husbilar, som är häromkring, är nog det ännu kallare vädret på andra ställen i Spanien.
I lördags var det strandparty som facebookgruppen "Svenskar på Costa Calida" anordnat. Costa Calida betyder den varma kusten, men idag gjorde den inte skäl för namnet. Det blev en av vinterns kallaste dagar med 14 grader som mest och ingen sol. Ett sjuttiotal svenskar klädde på sig vinterkläderna och trotsade kylan.
Det blev en trevlig tillställning med bl.a. tipspromenad och sång. Och är det strandparty så ska det grillas tycker Valle..
Det påstås att det nu är det kallaste vintervädret på 30 år. Vi har sett på TV att längre upp i Spanien har man problem med stora snömängder och i Murcia, bara 8 mil härifrån, har man fått snö!

Inga kommentarer: