lördag, februari 14, 2015

Carneval på campingen och St Valentin på Marias bodega

Runt Alla hjärtans dag är det vanligt med karnevaler. Även campingen anordnar en karneval (maskerad med prisutdelning och dans). På bilden årets vinnare, engelsmannen som kallas för Mr. Bean. Det såg så veklighetstroget ut att det fanns folk som undrade vem den långe mannen var, som bar runt på Mr. Bean i en bur Blinkar.. Bilden är tagen av Anitha (Nizzes blogg).
Till dansen spelades det spansk musik med sång av två spanjorskor. T.v. på bilden Anitha, fotografen av den översta bilden. Damen på bilden till höger är Heidi, mor till Mario, som bl.a. försörjer sig på att tvätta husbilar här på campingen.
T.v Inger (drottningen) och Ronny utklädd till spyfluga! T.h. våra belgiska grannar. Hon är född spanjorska och hade polio som barn och haltar när hon går, men dansa kunde hon! Han är sportdykare och gör undervattensfilmningar från reven utanför Cartagena.

 På fredag (St Valentin - Alla hjärtans dag) var det dags för spelning igen - på Marias bodega!
Jag trodde att det var färdigspelat där när hon lagt ner restaurangen och börjat med bodega. Men hon bar undan hyllor med vinflaskor och olivburkar och orkestern trängde ihop sig bland vintunnorna!
Tack och lov var värmen tillbaks igen för hon hade fått så många anmälningar att hon även fick duka
utomhus. Inte bara på uteserveringen utan även i gränden intill.
Inga-Lis sjöng en countrylåt med orkestern.
Stämningen var på topp som alltid och även detta år gjorde damerna en kupp.De hade gjort om texten till "Det ska vara tunna skivor av dig" till "Det ska vara mogna kvinnor i år".. Utstyrda med röda strumpeband, som överlämnades till orkestern!
Bilderna från Marias har också Anitha tagit.

Nu. i mitten på februari ska våren börja här. Och det lyser alltmer av vårblommor inne på campingen.
Tyvärr hotar man med ett nytt regnväder imorgon tisdag, så det blir väl ett litet bakslag.

 Utsikt åt vänster respektive höger längs vår gata.

Inga kommentarer: