onsdag, februari 11, 2015

Utflykt till Cartagena

Det är massor av gamla bekanta här, men ibland träffar vi nya. Ett par är Thomas och Kristina vilka egentligen är från Piteå men för tillfället bor i Sundsvall och står med sin husbil här på campingen. Thomas har stor del i att det nu går betydligt snabbare att åka norrut. Han var nämligen chef för brobygget över Sundsvallsfjärden
I måndags blev vi bjudna att följa med på en utflykt i deras hyrbil  Första målet var Francos kanoner på vägen mot Catagena. När vi tog av stora vägen kom vi allt högre upp i bergen, med en hänförande utsikt.
 Vägen blev allt smalare och slingrade sig upp till en parkering. Sista biten fick man gå till fots.
 Försvarsanläggningen var vacker och utsikten likaså.
De två kanonerna på den här befästningen (det är flera stycken här) är enorma och påstås har använts i en del scener i filmen "Kanonerna på Navarone".
T.v. Kristina och Inga-Lis  framför den andra kanonen och t.h. Thomas uppe i eldledningscentralen.
Kanonerna har en kaliber av 381 mm, är 17 m långa och kan skjuta ett ton tunga projektiler 35 km.
Efter besöket av kanonerna åkte vi till Cartagena.
Cartagena är en trevlig stad med många vackra byggnader.  Vi hade en liten regnskur på vägen hit, men efter att vi ätit lunch på en restaurang så var solen tillbaks igen.
 Här fanns de största fikusträd jag sett. Efter en rejäl promenad runt i stan blev det kaffe på en uteservering innan vi åkte hem igen. Yoki och deras hund Nelly har snabbt blivit kompisar.
På onsdagar kommer veterinärbilen till campingen och denna onsdag var det dags för Yoki att ta sin rabiesspruta. T.v. om Inga-Lis står skånske Göran med sin Dexter.

Inga kommentarer: