onsdag, maj 04, 2016

Öland

En tur över till Öland var på önskelistan och när nu vädret börjar bli riktigt bra så var det avgjort.
Vi hade tidigare haft kontakt med Lena och Ulf från Härnösand och de var redan där, vid slottsruinen helt nära Solliden i Borgholm. Lite blåst var det så vi byggde en läande vinkel. Det blev bra och det var läge för grillning.
Slottsruinen där kungafamiljen brukar hålla fester.
Mängder av gulsippor fanns det här.
Nästa dag fortsatte vi allesammans norrut till Böda hamn, ett fint litet ställe med hundvänlig promenadväg längs stranden.
Efter vägen hit hade vi 17-18 grader, men här blåste det från havet och temperaturen sjönk till bara 13 grader. Men vinkeln med husbilarna gjorde att det blev varmt och skönt!
Efter Böda hamn skildes våra vägar. Ulf och Lena skulle åka med den nya, betydligt billigare, färjelinjen från Västervik till Gotland och vi stannade ett dygn till på Öland. Närmare bestämt i hamnen i Stora Rör. I bakgrunden  på bilden syns Ölandsbron.
Solnedgång över Kalmarsund.

2 kommentarer:

FREEDOMtravel sa...

Fin tur! Och nu har det blivit riktig sommar :) Vi njuter på däck på husbåten denna helgen. Det har inte blivit så mycket husbil för oss ännu i år, men snart blir det husbilsresa i Kroatien. Sen har vi planerat in både Nolia och Piteå med husbilen, och troligtvis nån mer resa i sommar.

Håkan och Inga-Lis sa...

Vi känner också ett par i Karlstadstrakten som bor i en husbåt i Vänern på sommaren och Portugal/Spanien på vintern. När vi är hemma blir det mest kortare turer för oss. Kanske en längre resa igen till hösten.