torsdag, augusti 17, 2017

Rafnastämman

Rafnastämman i Ramsele är Norrlands största spelmansstämma och definitivt den trevligaste vi varit på. Och att åka dit är naturligtvis ett måste! Rafnasil är det fornnordiska namnet och betyder Korpselet.
Men vi började med en sväng genom Jämtland. I Ytterhogdal stannade vi på en ställplats vid Hoan. Tyvärr var inte vädret det bästa.
 Här finns en del småföretag, bl.a. mosshandlare!
Nästa dag åkte vi till ställplatsen i Svenstavik, som har all tänkbar service inklusive el. Vi handlade och passade på att fylla vatten, men vi stannade inte kvar här eftersom det skulle bli för långt till Ramsele nästa dag.
Vi åkte genom en hel del regn till Östersund där vi stannade vid Storsjön. Men vi insåg snart att den kraftiga blåsten gjorde det till en oangenäm vistelse denna gång. Vi fortsatte en bit till och åkte in på en liten camping i Lit.
Campingen var trevlig med naturkänsla och här kan man paddla kanot i Hårkan vilket naturligtvis lockar en hel del tyskar hit. Och nu är vädret bättre.
På torsdag den 17 augusti kommer vi till Ramsele och då var vädret riktigt bra.
Även fredagen började hyfsat och ett gäng Hälsingespelmän satt utanför affären i centrum och underhöll de som kom och handlade.

Klockan tre var det dags för den högtidliga invigningen i kyrkan

Det var uppträdanden av många duktiga musiker, bl.a. den här unga killen som haft Inga-Lis som dagisfröken i Älandsbro!!
När det var klart med kyrkinvigningen började regnet. Och det fortsatte resten av helgen.
Så mycket regn har vi inte haft någon gång under de 15 år vi varit här!
Tur att det finns många lokaler under tak här, så det blev mycket spelande i alla fall!

Hemresan gick via Sundsvall där vi stannade hos äldsta dottern där vi blev bjudna på en god trerättersmiddag.

Inga kommentarer: