fredag, april 27, 2018

Danmark igen - Jylland och Fyn

27 april. Efter gasolfyllningen i Flensburg stannade vi till vid gränshandeln. som numera ägs av Calle. Här var det rörigare än vanligt med lastbilar och truckar som lastade av. Men vi hittade en plats till slut.
Det man inte hittar i vanliga livsmedelsaffärer finns här. Man har ett stort sortiment, fast mycket dyrare än vanliga tyska affärer. Utom öl, eftersom man slipper betala pant om man skriver på ett papper att man kommer att föra ut ölet ur Tyskland.
Vi hoppade över Aabenraa denna gång och åkte till en ny liten pärla bland danska hamnar - Årøsund. Nu var det helt vindstilla! Vi kan inte minnas att vi upplevt det tidigare i Danmark.
 Sjösättningar och vårrustning av båtarna var i full gång. Den viva som vi för flera år sedan tog med hem från Frankrike växte vilt även här.
Dessa härliga danska stränder utan sommarstugor, bryggor och staket nere vid vattnet.
28 april. Vi åkte över Lillabältbron till Middelfart på Fyn.
Någonstans bakom båtarna står vår husbil. Här finns mängder av klubbstugor. Utanför fiskeklubben fanns den här vackra träbänken.
Middelfarts husbilsparkering är rätt dyr, men närheten till motorvägen gör att den är livligt frekventerad ändå. Innan kvällen var alla tretton platserna besatta!

Inga kommentarer: