torsdag, april 26, 2018

Tyskland

23 april. Så har vi då kommit ner till Tyskland, närmare bestämt Schleswig och den välbesökta ställplatsen i hamnen. Tyvärr är vädret sämre - mulet och kraftig blåst. Under natten drog ett regnväder med lite åska förbi.
Förmiddagspromenaden blev i någorlunda lä bland husen i gamla stan. Vid torget finns en keramikbod där vi köpt tekoppar förut. Likaså denna gång.
Sedan blev det en ställplats vid Kielkanalen, där det är en tät passage av både små och stora fartyg.
Även denna natt bjöd på rikliga mängder av regn.







Blåsten blandat med regnstänk gjorde att det blev en mycket kort promenad denna dag.
Men vi slipper i alla fall snö och slask och det blommar för fullt och träden är gröna!!

Ena gasolflaskan tog slut i går kväll och jag letade efter en gasolförsäljare i närheten. Jag ringde upp en firma i Itzehoe, en bit härifrån. De frågade vad jag hade för flaska. Kompositflaska för 10 kg hade de aldrig hört talas om så jag skulle åka dit och visa upp den. Det gjorde vi men då var killen som fyller gasol borta någonstans och de sa att jag kunde lämna flaskan och hämta den i morgon. Det hade vi kunnat gjort om inte ställplatsen var ockuperad av ett tivoli!!
Vi struntade i detta och åkte till Bad Oldesloe, en fin liten stad vi besökt ett par gånger.
Här stod en stor bil med stora dekaler med länk till deras blogg: livingoutloud.de
Dammen intill ställplatsen.
Vi hade flyttat paraplyerna till vår Toyota, så det blev en promenad i staden för att införskaffa nya. Det verkar som de kan komma till användning framöver..
Passade naturligtvis på att ta ett par bilder.
Även denna natt blev det regnsmatter på taket. Tur i alla fall att det inte är så mycket på dagen, lite stänk emellanåt bara.
26 april. Kappeln, där vi parkerade på en ställplats vid hamnen. Alldeles intill ligger fiskehamnen.
 Lite närmare centrum ligger den här vackra hjulångaren.
Här är strömmingsfisket i full gång.
I morgon åker vi till Flensburg för att fylla gasol och sedan över till Danmark igen. Det blev en kort tur i Tyskland denna gång av flera anledningar. Dels kom vi iväg sent pga den långa vintern (även söderut). Sedan ska vi vara i Malmö för att hälsa på våra vänner den 4:e maj.

Inga kommentarer: