fredag, april 20, 2018

Danmark

På resan ner genom Skåne var det 22 grader och mycket som blommade längs vägen.

När vi hade åkt över Öresundsbron stannade vi som vanligt i den lilla hamnen Mågen (måsen), en dryg mil från Köpenhamns centrum.
Här var videkissarna redan överblommade och folk badade!! Fast våren har varit sen här nere också så vattnet i Kögebukten kan inte vara speciellt varmt..
 Och tusenskönor och svalört lyser i det gröna gräset 😊
Dagen efter (den 20:e april) blåste det en del så det blev lite svajsigt över Stora Bältbron. Men nu var det 26 grader i skuggan. Faktiskt skönt att det blåste lite. Strax efter bron, på Fyn, svängde vi norrut
till Kerteminde, inte långt från Odense, där vi stannade vid hamnen för fritidsbåtar. Den ska vara Danmarks största. Här var det fullt med husbilar, men vi ställde oss vid vattenpåfyllningen och det gick bra.
Eftersom det var över ett år sedan vi var i Danmark senast så hade vårt Lebarakort (för internet) tagit slut så vi fick köpa ett nytt.
21 april. Vi åkte tvärs över Fyn nu var det svalare - "bara" 19 grader. Men gårdagens värme gjorde att nu började träden grönska. Och överallt blommade höga buskar i vitt och gult
Nu står vi i hamnen i Fredericia med utsikt mot Lilla Bältbron.
Dagen efter gick vi den sedvanliga förmiddagspromenaden. Denna gång i ett skogsparti i närheten. Yoki fann sig väl tillrätta bland vitsipporna. Och magnoliaträdens knoppar var riktigt stora.
Sedan gick resan vidare söderut längs Jylland. Och träden grönskar allt mer.
Som så många gånger förr stannade vi i Aabenraa. På stranden bredvid husbilen satt många och grävde i sanden. Antagligen letar de borstmaskar att fiska med.
Under natten drog ett regnväder med åska förbi. Och på morgonen vaknade vi att det kändes svalt i husbilen. Mycket riktigt. En elpatron hade lagt av. För tredje gången!!
Tur att vi har den lilla, tysta och effektiva värmefläkten, som vi köpte i Tyskland för ett antal år sedan. Nackdelen är att vi måste komma ihåg att inte stänga toalettdörren så att det kommer in värme även där.

Inga kommentarer: