tisdag, augusti 27, 2019

Hösten börjar så smått

23 augusti. Nu är vi vid Axmar bruk. Det blev en promenad i Engelska Parken. Den höll på att förfalla för en del år sedan, men sedan skedde en rejäl upprustning. Tyvärr är en del av byggnaderna borta, men de som finns kvar sköts på ett föredömligt sätt.
I Sala håller kommunen på att färdigställa en ny ställplats. Den är inte helt klar än, men i stället är den gratis. Den ligger nära Väsby Kungahus och den stora, vackra stadsparken. Nu verkar hösten åka på ett rejält bakslag - det är rejält varmt!
Vi stannade för lunch i Västerås, närmare bestämt Vallby hembygdsmuseum. Här springer hönsen runt bland lunchgästerna.
Hjälmare Docka, ett populärt utflyktsmål nära Arboga. Slussarna i Hjälmare kanal öppnas manuellt. Nu börjar värmen bli riktigt besvärande, särskilt som vi inte hittade någon skuggig plats att parkera husbilen på.
Det var en marknad i närheten med mycket att titta på, bl.a. en kaninutställning. Men värmen gjorde att besöket blev kortare än tänkt.
26 augusti. Karlskoga. Nu håller sig även Yoki helst i skuggan. Den här ställplatsen är väldigt populär, så man får komma rätt tidigt för att få en plats.
Fagersta, där vi stannade i båthamnen som också blivit populär och man var i full färd med att utöka antalet husbilsplatser. Området vid hembygdsmuseet vid Strömsholms kanal är rätt fint och man känner verkligen att man är i Bergslagen.
På väg hemåt stannade vi till mellan Mockfjärd och Djurås, vid Västerdalälven. Här var det tidigare ett färjeläge, men det är numera omgjort till stugby och konferensanläggning och har även ställplatser för husbilar. Ratt och Roder heter stället.
Och här hittade vi en skuggig plats!

Termometern har visat 27-28 grader varje dag - under färd. När man stannar visar den naturligtvis mer. Men nu ska snart den här värmeböljan var över och det känns skönt. Att tåla värme är något som blir allt sämre ju äldre vi blir.

Sista stället innan hemkomsten blev båthamnen i Sandarne. Även där hittade vi en skuggig plats, vid klubbhuset.

Men snart är det lyskväll och då kommer vi att vara ute vid kusten någonstans!

Inga kommentarer: