lördag, maj 01, 2021

Årets premiärtur

29 april. Så var det dags - äntligen!! Vädret har inte lockat hittills, men nu ville vi inte vänta längre. Detta trots att prognosen inte såg så bra ut nu heller.. Vi packade husbilen med det nödvändigaste och gav oss iväg. Söderut naturligtvis!
Vi pinnade på en bit, funderade ett tag på Högbo Bruk, men det stället tycker vi har förlorat mycket av sin charm och blivit alldeles för kommersiellt. Det blev Gysinge i stället. Och vädret blev inte så illa som man spått. Några stänk med snöslask efter vägen var allt.

Lunchrasten blev vid Nya Lapphyttan i Norberg.

Sista april. Målet för dagen för dagen var Fagersta och båthamnen. Vi ringde i förväg och bokade plats och det var tur för när vi kom fram var det fullbesatt. Den här platsen är väldigt populär!
Vädret var helt ok, lite svalt (12-14 grader), men i solen var det så skönt att det gick att sitta utomhus.

1:a maj åkte vi vidare till Löa hytta, strax norr om Lindesberg. Där parkerade vi bakom kolmilan, som man kan gå in i. Den är nämligen del av en teaterföreställning! Ett fint litet ställe och det är tredje gången vi är här.


Kristinehamn. Vädret var fortsatt bra, björkarna har börjat grönska så smått och staden är fin. Så vi blev kvar ett par dagar.

Sedan fortsatte vi till Strängnäs, men nu hade det börjat mulna och man hotade med oväder. Under natten satte det igång med blåst och regn. Ett kraftigt lågtryck hade parkerat över Mälardalen, så dagen efter vände vi hemåt igen. Det var inte förrän vid Söderhamn som regnet upphörde. Men det gjorde inte den kraftiga kalla blåsten, så vi fortsatte ända hem till Bergsjö.

Jag har fått svar från ögonkliniken. Kön dit är väldigt lång, så man hänvisade till ett antal privata ögonkliniker. När jag gjorde den förra ögonoperationen var det fråga om att skära med skalpell på gula fläcken inne i ögat och det är det inte många som gör. Då blev det Akademiska i Uppsala. När gäller laseroperation är det tydligen många som gör. Jag valde en klinik i Sundsvall. Så då är det bara att hoppas på att det blir gjort under sommaren.

1 kommentar:

pangijacynth sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.