fredag, juni 25, 2021

En längre tur söderut. Midsommar.

20 juni. Så var det dags igen att lämna lägenheten för ett längre tag. Först åkte vi rakt söderut till Norrsundet. Där stötte vi åter på den trevlige hamnvärden, med sin uppstoppade räv. Nu är den (räven) placerad på en kärra och alltså mer mobil, så att man kan flytta den dit kanadagässen får för sig att gå iland!
Dagen efter var det dimma och dessutom varnade man för ett oväder, som skulle dra från Dalarna och vidare mot nordost.

För att förhoppningsvis undvika regnet åkte vi mot Roslagen och Gudinge hamn. här stod bl.a. ett par tyskar. De har ofta lite underliga husbilar. Som de här med sina militärfärgade gr-br-gr  (grön-brun-grå), 4-hjulsdrivna Hymerbilarna. Kanske tror dom att när man kommer till Sverige blir det terrängkörning..?

På dagenefterpromenaden var det massor med vinbergssnäckor, så vi fick kolla noga var vi satte fötterna. Men regnet slapp vi helt i natt!

För att parera både regn och värmebölja svängde vi inåt landet igen. Vi hittade en alldeles sprillans ny ställplats vid Lungers hamn, några mil öster om Örebro. Men varmt var det..
Fin utsikt över Hjälmaren, men det intresserar inte en trött liten hund..

24 juni. Aspa båthamn, strax söder om Askersund, vid Vättern. Varmt!! Det blev en fika vid Olshammarsgården, där Verner von Heidenstam växte upp. Ytterligare ett fint ställe, som vi kan tänka oss att återvända till!

25 juni. Midsommarafton. Helt plötsligt ändrade vi oss och åkte tillbaks till Askersund och över på andra sidan Vättern och tog sikte på en hamn vid Motala. Här var det gott om plats och en del moln som höll nere temperaturen lite. Plötsligt hörde vi "konstig" musik på hög volym strax intill. Vi traskade dit för att kolla vad det var fråga om. Det visade sig vara ett tiotal invandrarkvinnor (utan män) som hade grillfest och spelade arabisk musik!! I övrigt förlöpte midsommaraftonen lugnt.

Det märks att nu går vi mot mörkare tider, vi såg ett antal små kantareller och en stor champinjon. Tyvärr var den väldigt larvangripen och gick inte att använda till middagen. Längst ut på udden, med utsikt mot Vättern, var det en förlovningsplats, med de klassiska hänglåsen. Första gången vi såg det var i Peniscola i Spanien.

Inga kommentarer: