tisdag, juni 29, 2021

Vidare söderut genom värmeböljan

26 juni. Rydsnäs hamn. För några år sedan var 25 grader gränsen för vad som var uthärdligt. Nu ligger gränsen vid ca 23 grader. Här var det 28 grader och inte en vindpust.. Så det var bara att hålla sig i skuggan..
De här snirkliga möblerna stod utanför servicehuset.

Friluftsgudstjänst bredvid husbilarna. Det märks att vi är nära smålandsgränsen..

Värmen gjorde att vi sökte oss ut mot kusten. Vi stannade till i Blankaholm. Förra gången vi var här, för ett par år sedan, var ställplatsen sunkig och ratig, där inte många bilar fick plats. Men nu är det nya ägare här, som rustat upp platsen enormt. Nu finns här plats för 32 husbilar, el-platser och servicehus!

Trädgården var vanvårdad och igenväxt sist vi var här, men nu hade även den fått en rejäl ansiktslyftning!

28 juni. Påskallaviks hamn. Ytterligare ett fint ställe, där den här gubben stod staty på en liten kobbe.
Här kan man läsa mer om den: Röde gubbe

Nästa dag hade vi tänkt oss att åka till Bergkvara, men 30 grader och svag vind gjorde att skippade det. Vi fortsatte ner till Blekinge i stället, där det skulle blåsa en sydlig vind, dvs rakt in från havet. Och det gjorde det, men det var ändå 26 grader!!

Hamnen denna gång blev Sandhamn (alltså inte Sandhamn med alla morden..). Som i många hamnar finns det något båtvrak kvar, som ingen känns vid.
Dagen efter var det mulet (skönt!!) och man lovade tom regn! Vi beslöt att åka lite in i landet och såg ut ett ställe som var beläget vid Flädergården i norra Skåne.

Efter vägen blev det ett besök på Bäckaskogs slott, där vi tog en fika och tittade på den fina örtagården med krydd- och medicinalväxter.

30 juni. Flädergården, Vinslöv, där vi parkerade framför fläderodlingarna. Naturligtvis köpte vi i alla fall en flaska flädersaft.

Men det är inte bara fläder man odlar här, utan även mängder av olika sorters pelargonier.

Under natten kom regnet, och det med besked!! Så nattsömnen blev inte så bra med, med mer eller mindre dånande och smattrande på taket.
Och det fortsatte under dagen, så vi åkte till Bengt i Örkelljunga för att passa på och införskaffa en del prylar till husbilen när vi ändå inte kunde vara utomhus.

3 kommentarer:

Solan sa...

Hälsningar från Bergsjö! I förra veckan var vi hos vännerna i Sörfjärden.
Blev knottattackerade i Orsa Finnmark dagarna innan. Hade på känn att ni var på rull, men vi bunkrade i er Ica. Flera morsade på oss, de kände väl igen husbilen! Skönt att ni fick regn till slut, värmeböljor är sisådär...

Håkan och Inga-Lis sa...

Där ser man, så vi lyckades åka om varann!
Vi är nu i Malmö och vänder norrut på söndag, via barn och barnbarn på västkusten.

Solan sa...

Hojta om ni rullar åt vårt håll!
Vi är hemma till mitten av juli...
Välkomna! ��