söndag, juni 13, 2021

Lite husbilsåkande i närområdet, med födelsedagsfirande


10 juni, Galtström. Här stod vi ofta ensamma när vi började vårt husbilsliv för 21 år sedan. Nu är det oftast massor med husbilar här, samtidigt som man begränsar parkeringsytan med stora stenbumlingar och parkeringsskyltar. Så mitt i sommaren ska man ha tur om man får en plats här!
Renoveringsobjektet Ophelia ligger fortvarande kvar på land efter många år..
Vi hade (för ovanlighetens skull) tänkt stanna ett par dar, men dagen efter drog det in kall dimma från havet, så det blev inget av den föresatsen..

Vi åkte norrut. Dimman låg kvar ända upp till Härnösand. Vi stannade vid Höga Kustenhotellet där solen sken, men lite vind uppe på höjden svalkade behagligt. Som vanligt mängder med husbilar här.

På parkeringen vid Storsand i Norrfällsviken sammanstrålade vi med Dagny och Lennart. På bilden ser man Sveriges högsta ö, Mjältön med 236 meter över havet.
Yoki gillade arrangemanget med den härliga sandstranden!

Dagen efter skulle Lennart och Dagny hem för examensfirande av ett av barnbarnen. Vi vände söderut  igen, till Lörudden. En fin plats, men sällan många husbilar här. Den här gången var det faktiskt ett par stycken när vi kom.

13 juni, min födelsedag. Jag hade bestämt mig för att prova "En Liten Sjökrog" i Sörfjärden.
Plötsligt dök Lennart och Dagny upp. De hade luskat ut vart vi skulle och sett till att boka in oss vid vårat bord. Det blev en jättetrevlig tillställning med suveränt tillagad mat! Fast lite dyrt såklart..

Efter det blev det hemmavid ett par dagar till det var dags för en musiktillställning i Stocka. Något som vi inte varit på sen pandemin startade för snart ett och ett halvt år sedan. Så det var efterlängtat!
Och det ingav en rejäl portion hopp om framtiden!!
Det var lite osäkert och trevande från början - de hade inte spelat tillsammans på snart ett år.
Men det tog sig allt eftersom. Och varmt var det långt in på kvällen trots att vi var alldeles vid havet!

Sedan blev vi hemma några dar pga regnväder. Söderut var det en väldig värmebölja, så förhoppningsvis börjar den klinga av lite när vi snart vänder kosan åt det hållet.

3 kommentarer:

Solan sa...

Hipp hipp hurra i efterskott!
Vi myser i det fasta hemmet, bara runt 28-30°.
En sväng till i förra veckan Gotland var skönare, friska fläktar och runt 20!
Yoki på stranden i sanden vid Sörfjärden?

Håkan och Inga-Lis sa...

Hej och tack!!
Stranden var Storsand (Norrfällsviken).
Men Yoki var rätt 😁👍

Solan sa...

Hahaha, nu var herr Håkan rolig!
Voff!