tisdag, juli 06, 2021

Vännerna i Malmö och barn/barnbarn på västkusten

2 juli, framme i Malmö. Vi parkerade längs en gata i närheten av Görans hus. Faktiskt riktigt bra med skugga från en park med höga träd på ena sidan och en hög häck på den andra.
Fredagsmyset stod Göran för, med underbar grillad oxfilé!!

Dagen efter blev det en långpromenad runt Limhamns kalkbrott. En sträcka på 3-4 km, egentligen för långt för mina ben, men tack vare en hel del moln och många bänkar lyckades jag ta mig runt!!
Sedan var det Eva och Clas tur att bjuda på mat. Det blev varmrökt lax från Rökeriet i Limhamn. Sagolikt gott!! Saftigt och välsmakande, inte alls som de torra klumpar (typ pepparlax) man oftast får på "vanliga" fiskbutiker.
Det blev en jättetrevlig helg med våra vänner innan vi styrde kosan norrut igen.

Vi undviker för det mesta motorvägar och kör korta dagsetapper. Det blev en liten hamn norr om Ängelholm idag - Vistorps hamn. Varmt, ingen vind från havet och tyvärr ingen skugga..

Nästa anhalt vi siktade in oss på var Falkenberg, men först blev det lunch på Joels Brygga i Träslövsläge. Vi har ätit här ett par gånger innan, men då var det vår eller höst. Men nu är det mitt i turistsäsongen och det tog en rundlig tid innan lunchen var avklarad. Men fisken (bleka, en sorts torskfisk) var god!!

Hamnen i Falkenberg, som vi stannade till vid (liksom flera gånger förut) ligger alldeles bredvid Skrea strand.

6 juli. Så var vi då framme vid Annika och Ulfs hus i Timmervik, mellan Marstrand och Stenungssund.

Här hade Ulf förberett förrätten genom att ta fram tre stora humrar (egenhändigt fiskade såklart)!!
Men huvudrätten (kyckling) var inte dum den heller..

Dagen efter blev vi bjudna på en båttur. Det var meningen att vi skulle åka till Marstrand, men pga en kraftig sydvästlig vind blev det ändrade planer. Det blev Stenungssund och läande öar runt Tjörn och Orust i stället.

Alldeles vid havet, på södra sidan Stenungssund, ligger Annikas förra arbetsplats - Hogia.

Tjörnbron.

Bron mellan Tjörn och Orust.

Dagens middag - "Mullvadshög".  Den består av bitar av matjessill, potatis och ägg. Alltsamman täckt med hackad gräslök och dill. Perfekt sommarmat!

Efter ett par trevliga dagar så lämnade vi Timmervik och västkusten för denna gång för att fortsätta norrut och hemåt.

Inga kommentarer: