torsdag, juli 07, 2022

70-årsfirande



Söndag 3 juli. Det  är snart dags för 70-årsfirande av Inga-Lis svägerska. Men det är några dagar kvar så vi åkte runt lite först. Efter en övernattning i Sandarne är vi så i Gysinge. Tyvärr börjar det bli äventyrskommers även här. (Högbo bruk är ju helt översållat av sånt och är inte alls lika trivsamt längre.)

På sista tiden har Yoki mått allt sämre och nu har han i princip inte ätit eller druckit och gått ner rätt mycket i vikt!! Så på måndagen beslöt vi att kontakta veterinär. Vi fick en tid på djursjukhuset i Sandviken och vi åkte dit. Det blev en lång (och dyr) undersökning med olika provtagningar, utan konkreta resultat. Kanske en infektion i njurarna. Man tyckte att Yoki skulle läggas in på dropp och fortsatta undersökningar. Det var jag inte så pigg på - då lär han väl dö..

Istället ville jag ha recept på antibiotika eftersom mycket tydde på någon slags infektion. Under protest fick jag ett recept, som hämtades ut i Rättvik.

Sundborn. Vi besökte, som vanligt Carl Larssons grav och hans tidigare hem.

Hade en liten förhoppning att besöka Bingsjöstämman, men det var alldeles för trångt och rörigt. Dessutom var gräset dåligt klippt vilket gjorde att jag skulle ha svårt att ta mig fram både till fots och med mitt lilla handikappfordon.

Så vi fortsatte de fem kilometrarna till den lilla campingen i Dalstuga i stället. Där åkte vi som vanligt ner till sjön i stället för att trängas med säsongscamparna uppe på platån. Nu verkar medicinen börja göra resultat för Yoki är piggare och har börjat äta och dricka lite igen!!

Torsdag 7 juli, Järvsö. Så var det dags för firandet av Inga-Lis svägerska. Första delen av detta skedde med att deltagarna samlades för lunch på Stene Gård. Deltagare var barn med familjer, och så vi.
Sedan skulle deltagarna checka in på en hälsingegård i närheten där man skulle bo. Därefter skulle man äta middag på Orbaden.
Men vi tyckte det räckte med lunchen och  åkte sedan hemåt.

Väl hemma blev Yoki bättre och bättre. Åt och drack och gick upp rejält i vikt!! Så nu håller vi tummarna att det fortsätter så här!!

1 kommentar:

Solan sa...

Vi håller också alla tummar för att Yoki mår bra mycket bättre idag.
Ni rullar på, själva ligger vi lite lågt med husabilen. Men igår körde Lasse ner den till Tumbo, vi har läckage som måste åtgärdas. Kan inte använda duschen.
Ja alltid är det något på gång...
Ha det så bra och hoppas ni hittar stämmor i det mindre formatet i Hälsingland....