fredag, juli 29, 2022

Musikevenemang i Höga Kusten och vidare norrut


28 juli. Styrde kosan norrut och stannade i Sandslån där Rockbåten kom på besök. Den åker runt till hamnarna längs Ångermanälven. Tyvärr är det väldigt populärt så det var inte mycket jag såg med 
 alla stående människor framför..

Dagen efter blev lite nostalgitrippande i de f.d. hemtrakterna. Lunch ute på Svanö, där ett nytt alster har uppförts tillägnat svanösonen Birger Norman. Till höger de nedlagda massabruken i Utansjö där jag jobbade i tjugofem år.
Vi åkte bl.a. även förbi huset i Veda, där vi bodde i trettiotvå år.

            
            När det började bli eftermiddag  åkte vi till Nora där vi parkerade vid ICA-affären.
Lite senare bjöds det på en jättehärlig föreställning av Henrik Åberg från Utansjö, Klas Norberg härifrån Nora och gästartisten Anna Stadling uppvuxen i Sundsvall. Anna har f.ö. Inga-Lis suttit barnvakt åt!!

    
30 augusti. Dags för nästa musikevenemang med lokala förmågor. Den här gången vid Ramviks Folkethus i Hälledal. Även här var Klas Norberg med. Och även den här kvällen blev väldigt lyckad.

Nästa dag fortsatte vi norrut och stannade vi i en ny ställplats i båthamnen i Rundvik. Helt OK, och jag lyckades t.o.m. få en hyfsad abborre på kastspöt!

1 augusti. Vidare norrut. Efter Umeå tog vi den inre vägen mot Skellefteå. I Bodbysund, en bit från Burträsk, stannade vi vid en liten ställplats. Lite trist ställe, men fick duga för en övernattning.

Efter lite inköp i Skellefteå åkte vi till båthamnen i Skelleftehamn. Ett bra ställe och ganska centralt med affärer m.m. Och uppenbarligen populärt, fast inte så många husbilar just i kväll. Men det är ofta fullsatt här fick vi höra.

När vi närmade oss Piteå gjorde vi en avstickare till hembygdsområdet Swensbylijda. Man försöker ju vara lite kulturell emellanåt..

I Rosvik, strax norr om Piteå, stannade vi på en ställplats vid Folkets Hus. Den sköts av ordföranden för husbilsklubben som visade sig vara en trevlig man. Ställplatsen var bra men utsikten inge vidare, bara en trist gårdsplan.

Inga kommentarer: